6e jaar OOGspelen: visueel beperkte en ziende kinderen spelen samen

Het Oogziekenhuis Rotterdam, Het Oogzorgnetwerk, Koninklijke Visio en de Rotary Club Rotterdam organiseren op dinsdag 7 juni voor de zesde keer de OOGspelen in de tuin van Het Oogziekenhuis Rotterdam. Doel: ziende en visueel beperkte kinderen samen laten spelen met al hun (on)mogelijkheden.

De OOGspelen 2011 brengt ziende en blinde of slechtziende kinderen van acht tot twaalf jaar spelenderwijs met elkaar in contact. Ziende en visueel beperkte kinderen komen bij elkaar in één team en spelen diverse spelletjes met elkaar. Om te kunnen winnen, moet er worden samengewerkt en overlegd! Maar het belangrijkste is uiteraard teamspirit en veel plezier met elkaar maken. Voor het winnende team is er een medaille. De prijzen worden dit jaar uitgereikt door Paul Verburg, directeur Revalidatie & Advies Koninklijke Visio, Zuidwest-Nederland.

Oog voor het kind

De OOGspelen worden jaarlijks georganiseerd in de week Oog voor het Kind. Gedurende deze week worden kinderen met oogproblemen in het zonnetje gezet en kunnen ze aan verschillende activiteiten deelnemen. Zo kunnen ze meedoen aan een quiz en een kleurplatenwedstrijd, is er een grabbelton met kleine cadeautjes en kunnen kinderen geschminkt worden door vrijwilligers van de Rode Kruis studentendesk Rotterdam. De week Oog voor het Kind wordt dit jaar op diverse afdelingen oogheelkunde van Het Oogzorgnetwerk georganiseerd en vindt plaats van 6 tot en met 10 juni. De Oogzorgnetwerklocaties die deelnemen zijn Sint Franciscus Gasthuis, Reinier de Graaf Groep, IJsselland Ziekenhuis, Het Oogziekenhuis Rotterdam, Slingeland Ziekenhuis, Deventer Ziekenhuis, Zuwe Hofpoort Ziekenhuis, Antonius Ziekenhuis Sneek, Westfriesgasthuis, Ziekenhuisgroep Twente, Almelo, Flevoziekenhuis en het Havenziekenhuis.