ZonMw en ministerie van VWS brengen bezoek aan Het Oogziekenhuis Rotterdam

Vorige week brachten ZonMw en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een bezoek aan Het Oogziekenhuis Rotterdam. We brachten hen op de hoogte van de voortgang van onze Topspecialistische Zorg en Onderzoek (TZO) projecten. TZO is een subsidie vanuit ZonMw die ons helpt verdere stappen te zetten in het leveren van topspecialistische zorg, onderzoek en onderwijs op hoog niveau, zodat we de oogzorg aan onze patiënten verder kunnen verbeteren. Verschillende projecten die onder de TZO-subsidie vallen gaan over Vitreoretinale Chirurgie, Glaucoom en Graves' Orbitopathie.

Tijdens de bijeenkomst hebben alle betrokkenen verteld over hun bijdrage en voortgang van de verschillende projecten en dit werd erg enthousiast en positief ontvangen door ZonMw en het ministerie van VWS. Zo kwamen er onder andere goede discussies op gang over wat nodig is om de topspecialistische zorg structureel te blijven bekostigen na afloop van de subsidie.

De commissies waren erg te spreken over hoe wij de subsidie gebruiken voor de doorontwikkeling van zorg, onderzoek en onderwijs. Ze gaven aan dat wij dit op een efficiënte, effectieve en humane manier doen en dat we onze patiënten hier een structureel onderdeel van laten zijn. Daarnaast vonden ze het ook heel fijn om te zien dat we dit met elkaar doen, als een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid zien en de projecten aan elkaar verbinden. De eindconclusie was dan ook dat het goed gaat met TZO in Het Oogziekenhuis. Een mooi compliment en goede inzichten waar we de komende 2 jaar verder mee aan de slag kunnen om onze oogheelkundige zorg te blijven verbeteren