Oogheelkunde en trainingen voor paramedici en andere medewerkers

Leergang oogheelkunde

Heb je een (para-)medische achtergrond of opleiding en heb je in je werk direct contact met patiënten? Dan geeft de “Leergang oogheelkunde” je precies de juiste basis in de oogzorg. In 15 modules worden alle aspecten van de oogheelkunde en onderwerpen als patiëntenvoorlichting en nazorg behandeld. De “Leergang oogheelkunde” gaat elk jaar in september van start met lessen op woensdagavond van 17.00-20.00 uur. Je bereidt je vooraf voor via e-learningmodules. Daarnaast volg je een stage in Het Oogziekenhuis en voer je een groepsopdracht uit. De opleiding wordt afgerond met een kennistoets.

De “Leergang oogheelkunde” is niet alleen toegankelijk voor medewerkers van Het Oogziekenhuis Rotterdam. Ook deelnemers van andere ziekenhuizen die onder de doelgroep vallen kunnen deze opleiding volgen. Ook kun je ervoor kiezen alleen een aantal losse modules van de opleiding te volgen.

Heb je interesse in een studiegids of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Hester Griek, adviseur Opleiding & Ontwikkeling via h.griek@oogziekenhuis.nl of via telefoonnummer 010 401 77 17.

Opleiding Wegwijs in de oogheelkunde

Ben je administratief of ondersteunend medewerker in een zorginstelling? De opleiding “Wegwijs in de oogheelkunde” doet precies wat het zegt. In zes avonden word je wegwijs gemaakt in de oogheelkunde. Thema’s als financiering van de zorg, patiëntenvoorlichting en spoedeisende oogheelkundige zorg komen ook aan bod. Deze opleiding start 2 keer per jaar, in februari en september. Elke 2 weken is er les op donderdagavond van 17.30 tot 19.30 uur. Je bereidt je voor via e-learningmodules. Een stage van een dagdeel hoort ook bij de opleiding. Je sluit de 6 lessen af met een kennistoets.

Ook als je niet in Het Oogziekenhuis Rotterdam werkt kun je deze opleiding volgen. Of kies voor losse modules uit de opleiding. Wil je meer informatie of een informatiefolder ontvangen van de opleiding “Wegwijs in de oogheelkunde”? Neem dan contact op met Hester Griek, adviseur Opleiding & Ontwikkeling via h.griek@oogziekenhuis.nl, of via telefoonnummer 010 401 77 17.

Training oogdruppelen en hulpmiddelen

Niet alleen bij Het Oogziekenhuis zorgen wij voor gezondere ogen. Als verpleegkundige, verzorgende, doktersassistente of nurse practitioner kun je ook in aanraking komen met de zorg voor het oog. Bijvoorbeeld bij vragen van patiënten of behandelingen van het oog. Met een training van Het Oogziekenhuis heb je de juiste informatie en weet je hoe je het beste kunt handelen. Bijvoorbeeld bij oogdruppelen. Iedereen kan het, maar weinig mensen doen het op de goede manier. Maar hoe leg je je patiënt helder uit hoe het wel moet?

Na de training 'Oogdruppelen en hulpmiddelen' weet je precies hoe je patiënten en mantelzorgers leert om zelfstandig en adequaat te oogdruppelen. Of een van de hulpmiddelen te gebruiken. Bij de training oogdruppelen horen een reader, een aantal protocollen en een beslisboom voor oogdruppelhulpmiddelen.

Is deze training iets voor jou? Voor meer informatie over de training kun je contact opnemen met Hester Griek, adviseur Opleiding & Ontwikkeling via h.griek@oogziekenhuis.nl, of via telefoonnummer 010 401 77 17.