Ooglidcorrectie

Heeft u altijd een vermoeid gezicht door hangende oogleden of wallen onder uw ogen? Wordt uw ogen opmaken lastiger of voelen uw oogleden vaak zwaar aan? Vaak komt dit doordat bij het ouder worden de huid of spier in het ooglid slapper wordt. Een ooglidcorrectie of ooglift zorgt snel weer voor een frisse, uitgeruste en opgewekte uitstraling. Belangrijk is dat hierbij het resultaat zo natuurlijk mogelijk is.

Wat is een ooglidcorrectie?

Tijdens een ooglidcorrectie zorgen we voor een open en wakkere blik. Hiervoor wordt de overtollige huid van het bovenooglid weggehaald (ooglift), de oogspier ingekort of vetweefsel in de oogleden verplaatst of verwijderd. Bij alle behandelingen streven we naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat.

  • Bovenooglidcorrectie: de overtollige huid die uw bovenooglid zwaar maakt en laat overhangen wordt verwijderd met een kleine en snelle operatie.
  • Onderooglidcorrectie: met een korte en kleine operatie wordt overtollige huid en vet onder het oog verwijderd. Zo verdwijnt uw vermoeide blik met wallen.
  • Ooglidcorrectie van de levatorspier: de spier in het bovenooglid wordt strakker gezet voor een mooie open blik. Er zijn verschillende operatietechnieken mogelijk.
  • Wenkbrauwcorrectie: soms is ook de huid van het voorhoofd slapper geworden. Hierdoor zakt uw wenkbrauw naar beneden. Als uw wenkbrauw erg laag staat, kan het nodig zijn dit eerst te corrigeren. Alleen een correctie van de huid in uw bovenoogleden geeft dan onvoldoende resultaat. Van onze oogartsen krijgt u goed advies over de beste behandeling.

Bij de meeste ooglidcorrecties wordt het ooglid plaatselijk verdoofd. Bent u erg angstig? Dan bespreken we samen de mogelijkheden voor een volledige narcose.

Informatievideo ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie in Het Oogziekenhuis Rotterdam

In Het Oogziekenhuis Rotterdam vindt u de beste kliniek voor ooglidcorrectie: onze Focuskliniek.  Hier werkt de gespecialiseerde oogarts dr. A.D.A. (Dion) Paridaens uit Het Oogziekenhuis Rotterdam. Na de behandeling kunt u natuurlijk rekenen op de zorgvuldige nazorg van Oogziekenhuis Focuskliniek. Doordat wij verbonden zijn aan Het Oogziekenhuis Rotterdam zijn wij ook in de nacht en in het weekend bereikbaar en is er altijd aandacht voor de gezondheid van uw ogen. U bent bij ons dus niet alleen in de meest ervaren handen, maar ook in de veiligste handen. 

Ervaringsverhalen

Foto mevrouw Kersseboom

"Geen vermoeide blik meer of zware oogleden!"

"Al jaren had ik vooral zelf last van mijn hangende oogleden en zag er daardoor ook vermoeid uit. Reacties om het te laten doen waren vooral: nu al en waarom? Op een dag keek ik in de spiegel en voelde mij er niet happy bij."

Kim Kersseboom
Ooglidcorrectie
Lees het ervaringsverhaal
Foto Ronald de Graaf

"Mensen om mij heen zeiden vaak dat ik boos keek."

"Ik werk de hele dag achter beeldschermen en kreeg heel vaak hoofdpijn en vermoeide ogen. Mensen om mij heen zeiden vaak dat ik boos keek, terwijl ik dat helemaal niet boos was!"

Ronald de Graaf
Ooglidcorrectie
Lees het ervaringsverhaal

Afspraak maken voor advies

Denkt u na over een ooglidcorrectie? Dan nemen we graag uitgebreid de tijd om samen met u te kijken naar de mogelijkheden. Ieder oog is immers anders. Tijdens dit adviesgesprek bespreekt dokter Paridaens hoe een zo mooi en zo natuurlijk mogelijk resultaat kan worden behaald. Dit adviesgesprek kost € 100,-. Als u vervolgens voor een ooglidcorrectie in Het Oogziekenhuis kiest, dan worden deze kosten in mindering gebracht op de factuur van de behandeling. 

Maak nu een afspraak

Resultaat van een ooglidcorrectie

Twee maanden na de ooglidcorrectie is het eindresultaat zichtbaar. Vooraf en van het eindresultaat maken wij een foto.

Resultaat ooglidcorrectie Oogziekenhuis Focuskliniek
Ooglidcorrectie: voor en na de operatie

Klik hier voor meer voor- en nafoto's.

Prijzen ooglidcorrectie in de Focuskliniek van Het Oogziekenhuis Rotterdam

De kosten voor een ooglidcorrectie worden meestal niet vergoed door uw zorgverzekering. Alleen bij duidelijke medische klachten (medische indicatie) vergoed de zorgverzekeraar uw behandeling. Voor deze ooglidcorrectie staan natuurlijk dezelfde ervaren oculoplastisch chirurgen voor u klaar. Uw zorgverzekeraar kan u meer informatie geven over de vergoeding van uw ooglidcorrectie. Op onze prijzenpagina vindt u de verschillende kosten. Klik op de knop hieronder om naar het prijzenoverzicht te gaan.

Overzicht prijzen

Onze specialist

Tijdens de operatie bent u in de zeer ervaren en veilige handen van dr. A.D.A. (Dion) Paridaens. Een internationaal bekende oculoplastisch chirurg (oogarts gespecialiseerd in ooglidchirurgie) die ruim de tijd voor u neemt. In onze 25 jaar specialistische ervaring met ooglidcorrecties heeft hij al duizenden tevreden klanten behandeld. Zij geven hem zeer hoge cijfers. Ook andere artsen uit het hele land waarderen hem en de kwaliteit van de Focuskliniek. Zij verwijzen vaak naar ons door. Kiezen voor de Focuskliniek? Dat is kiezen voor optimale betrouwbaarheid. Een gerust gevoel.

Maak nu een afspraak voor een adviesgesprek

Dr. Dion Paridaens

Veelgestelde vragen

Hoe lang blijft het resultaat van de ooglidcorrectie?

Dat verschilt per persoon. Gemiddeld heeft u van een behandeling aan uw oogleden zo'n 15 jaar plezier. Na een ooglidcorrectie ziet u er uitgeruster en frisser uit, maar het verouderingsproces gaat wel gewoon door. Door gezond te leven en goed voor uw huid te zorgen haalt u het maximale uit de behandeling.

Op de pagina Ooglidcorrectie vindt u meer informatie over deze behandeling.

Is er een leeftijdsgrens voor een ooglidcorrectie?

In principe kan iedereen een ooglidcorrectie ondergaan. De meeste mensen die kiezen voor een ooglidcorrectie zijn ouder dan 30 jaar. Toch komt het ook voor dat jongeren voor een behandeling komen. Vaak zit wallen of afhangende wenkbrauwen of oogleden dan in de familie (erfelijk belast).

Op de pagina Ooglidcorrectie vindt u meer informatie over deze behandeling.

Kan ik na een ooglidcorrectie met mijn gezicht in de zon?

De eerste 6 weken wordt aangeraden om met de littekens zo min mogelijk in de zon te zijn. Gaat u toch in de zon, gebruik dan een zonnebril én een goede zonnecrème met een hoge beschermingsfactor. Na 3 maanden volgt er meestal een eindcontrole.

Op de pagina Ooglidcorrectie vindt u meer informatie over deze behandeling.

Mag ik direct na een ooglidcorrectie zelf autorijden?

Direct na de behandeling kunt u beter niet zelf autorijden. Neem daarom iemand mee of kies voor het openbaar vervoer. Ook al ziet u niet slechter door de behandeling, moet u er wel rekening mee houden dat de oogleden de eerste week gezwollen zijn.

Op de pagina Ooglidcorrectie vindt u meer informatie over deze behandeling.

Mag ik mijn lenzen dragen na een ooglidcorrectie?

Direct na de ooglidcorrectie kunt u geen contactlenzen dragen. Dit mag weer na het verwijderen van de hechting.

Op de pagina Ooglidcorrectie vindt u meer informatie over deze behandeling.

Waarom heb je op verschillende momenten meer/minder wallen?

Wallen onder de ogen bestaan voor een groot gedeelte uit vocht. Zo kunnen wallen 's morgens of na een 'zware avond' groter of meer opvallend zijn. Dit vocht komt vaak van boven de ogen vandaan als daar een overschot aan huid en vet zit. Dit overschot trekt vocht aan en door de zwaartekracht zakt dit vocht uit. Dit zorgt ook voor wallen onder de ogen. Dit vochtprobleem bij wallen is niet met een onderooglidcorrectie te verhelpen en verklaart ook waarom wallen meestal na verloop van tijd weer terugkomen. Wij adviseren daarom altijd, om eerst een bovenooglidcorrectie uit te voeren voordat u de onderoogleden laat behandelen.

Op de pagina Ooglidcorrectie vindt u meer informatie over deze behandeling.

Wanneer kan ik weer aan het werk na een ooglidcorrectie?

De meeste mensen gaan na een behandeling aan hun oogleden na een dag of 5 weer aan het werk. Werk dat lichamelijk zwaar is, mag u na ongeveer 3 tot 4 weken weer rustig gaan opbouwen. Dat komt vooral omdat u die eerste dagen blauwe plekken heeft en wat gezwollen bent rond uw ogen. U mag die week al wel weer licht huishoudelijk werk doen. Zware lichamelijke inspanning (ook tillen) mag de eerste 2 weken niet. Omdat iedereen natuurlijk anders is en anders herstelt, zijn dit gemiddelden. Het kan best zijn dat u zich sneller weer fit voelt of dat het herstel juist wat langer duurt.

Op de pagina Ooglidcorrectie vindt u meer informatie over deze behandeling.

Wanneer kan ik weer make-up dragen na een ooglidcorrectie?

Zolang de hechtingen nog niet verwijderd zijn, kunt u uw ogen niet opmaken. Deze periode duurt ongeveer een week. Hierna kunnen nog wat blauwe plekken te zien zijn en kunnen de oogleden tot 1 of 2 maanden licht gezwollen zijn. In die periode mag u uw ogen wel opmaken, maar doe dit voorzichtig.Vooral bij het verwijderen van de make-up.

Op de pagina Ooglidcorrectie vindt u meer informatie over deze behandeling.

Wanneer mag ik douchen na een ooglidcorrectie?

De dag na de operatie kunt u weer douchen, maar de wond moet het liefst droog worden gehouden totdat de hechtingen verwijderd zijn. Mocht de wond toch nat geworden zijn, dep dan de oogleden voorzichtig droog. Wij adviseren u wel om de eerste dagen altijd iemand in de buurt te hebben als u doucht. Laat daarnaast de doucheruimte niet vol stoom staan. Op deze manier verkleint u de kans op flauwvallen.

Op de pagina Ooglidcorrectie vindt u meer informatie over deze behandeling.

Wanneer mag ik weer sporten na een ooglidcorrectie?

Tijdens het adviesgesprek kunt u de oogarts om advies vragen over sporten. Meestal kunt u 3 tot 4 weken na een ooglidcorrectie het sporten weer rustig gaan opbouwen. De eerste 7 tot 10 dagen mag u niet zwemmen; in ieder geval niet voordat de hechtingen verwijderd zijn en de wondjes zijn genezen.

Op de pagina Ooglidcorrectie vindt u meer informatie over deze behandeling.

Wanneer wordt een ooglidcorrectie vergoed door de verzekering?

Cosmetische behandelingen moeten meestal door uzelf betaald worden. De prijzen van deze behandelingen kunt u terugvinden op onze prijzenpagina. Soms wordt een ooglidcorrectie wel vergoed. Dit is voor de meeste zorgverzekeraars het geval wanneer er sprake is van een ernstige gezichtsveldbeperking bij het vooruit kijken. Klachten als hoofdpijn, vermoeidheid of traanogen zijn voor zorgverzekeraars geen reden om een ooglidcorrectie te vergoeden, ook al heeft u wel duidelijk klachten. Een ooglidcorrectie kan voor deze klachten wel een oplossing zijn.

Het verschilt per zorgverzekeraar wat de voorwaarden van de aanvullende verzekering zijn om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Een voorwaarde kan bijvoorbeeld zijn dat een vastgesteld percentage van uw pupil bedekt moet zijn door het hangende ooglid. Lees uw polisvoorwaarden om na te gaan welke regels bij uw zorgverzekering gelden.

Na een vooronderzoek, kunnen onze assistentes u informeren over welke kosten en vergoedingen er voor uw behandeling gelden. Als u een ernstige gezichtsbeperking heeft en de behandeling vergoed wordt door de zorgverzekeraar, dan wordt u geholpen in Het Oogziekenhuis Rotterdam. De cosmetische behandelingen worden in Oogziekenhuis Focuskliniek uitgevoerd. 

Wat zijn de belangrijkste adviezen na een ooglidcorrectie?

Oogarts Dion Paridaens van Het Oogziekenhuis Rotterdam geeft in onderstaande video antwoord op de vraag: 'wat zijn de belangrijkste adviezen na een ooglidcorrectie?'

Oogarts Dion Paridaens geeft antwoord
External video URL

Nieuws

Agenda