Elektrische epilatie of bevriezing van wimpers tegen het oog

Soms groeit een wimper tegen uw oog in plaats van naar buiten (trichiasis). Of groeien ooghaartjes op de verkeerde plek (distichiasis). Klachten door ingegroeide wimpers en haartjes in uw oog behandelen we met elektrische epilatie of bevriezing. Soms komen haartjes terug. Dan herhalen we de behandeling.

Over de behandeling

Bij een wimper tegen uw oog, zijn de volgende behandelingen mogelijk:

Elektrische epilatie van wimpers

Bij elektrisch epileren verwijderen we een paar haartjes die tegen het oog aan groeien. Hierbij gebruiken we een klein naaldje en wat stroom. Het stroompje schakelt het haarzakje uit. Zo kan er geen wimper meer groeien. U krijgt een plaatselijke verdoving.

Bevriezing van wimpers

Als het erg veel wimpers zijn of als de wimpers terug blijven komen, verwijderen we deze door bevriezing (cryo-coagulatie). We bevriezen de plek waar de haartjes groeien. De kou schakelt de haarzakjes uit. Zo kunnen er geen wimpers meer groeien. U krijgt een plaatselijke verdoving.

Weghalen van meerdere wimpers op 1 stukje huid

Soms zitten de wimpers die het probleem veroorzaken op één plekje op het ooglid. Dan kan het beter zijn om met een operatie het stukje ooglid weg te halen.

Elektrische epilatie en bevriezing in Het Oogziekenhuis Rotterdam

In Het Oogziekenhuis Rotterdam behandelen we wimpers die tegen uw oog aan groeien op onze polikliniek. De behandeling duurt kort en u bent daarna snel weer thuis. De oogarts bekijkt eerst samen met u welke behandeling het meeste effect zal hebben. Ons doel blijft om uw ogen zo gezond mogelijk te houden, nu en in de toekomst.

Afspraak maken of verwijzen

Heeft u een verwijsbrief van uw huisarts (of in sommige gevallen van de optometrist)? Dan kunt u een afspraak maken bij Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Bent u al in behandeling bij een oogarts in een ander ziekenhuis? Dan kan uw oogarts als dat nodig is een verwijzing regelen naar ons ziekenhuis.

Afspraak maken Verwijzen

Kwaliteit

4 gespecialiseerde oogartsen, 11.245 polikliniekbezoeken en 1.068 operaties in 2023
Patiënten geven het cijfer 8.7

Nieuws

Agenda