Fusiestoornis

Bij een fusiestoornis hebben de ogen van uw kind moeite met samenwerken. Ieder oog maakt bij het kijken een beeld. Zo is er een linker- en een rechterbeeld. De hersenen brengen dit samen tot 1 beeld. Dit noemen we fuseren. Bij een fusiestoornis lukt dit niet goed. Als uw kind ergens naar kijkt, blijven het 2 nét verschillende beelden. Hierdoor heeft uw kind soms moeite met diepte zien, de ogen recht te houden of met enkel beeld te zien. 

Symptomen van een fusiestoornis

Soms is het lastig om te ontdekken of uw kind een fusiestoornis heeft. Het kan zijn dat de symptomen eerst niet opvallen. U kunt langs de huisarts gaan als uw kind last heeft van:

Behandelen van een fusiestoornis in Het Oogziekenhuis Rotterdam

Een fusiestoornis kan heel vervelend zijn. Uw kind is misschien minder fit als leeftijdsgenootjes. Of klaagt vaak over hoofdpijn. In Het Oogziekenhuis Rotterdam kunnen we de ogen helpen beter samen te werken. Onze specialisten kijken goed naar de oogklachten van uw kind. Daarna geven we oefeningen mee. Die kunt u gewoon thuis samen met uw kind doen.

Tip van de oogarts

Als uw kind begint met oefenen bij een fusiestoornis kan het lijken alsof de klachten eerst erger worden. Dit is een soort spierpijn van de ogen. Verder oefenen helpt dan.

Behandelingen

In Het Oogziekenhuis Rotterdam kunt u met uw kind terecht voor oogheelkundige topzorg. Het KinderOOGcentrum  is onze afdeling speciaal ingericht voor kinderen. Prettig voor uw kind en een gerust gevoel voor u.

Behandeling Prismaflipper (behandeling bij fusiestoornis)

Heeft uw kind een fusiestoornis? Dan kan uw kind wazig zien, dubbelzien of scheelzien en last hebben van hoofdpijn. Dat kan in het dagelijks leven erg vermoeiend zijn. Met oogoefeningen kan uw kind zijn of haar ogen trainen. Bij deze oefeningen wordt...

Oefeningen bij convergentie-insufficiëntie

Bij convergentie-insufficiëntie werken de ogen niet goed samen. Bij het kijken naar het puntje van de neus draait een oog dan weg van de neus. U of uw kind ziet dan niet 1, maar 2 neuzen. Naast dubbelzien kan dit ook hoofdpijn geven. Trainen van de...

Afspraak maken of verwijzen

Heeft u een verwijsbrief van uw huisarts (of in sommige gevallen van de optometrist)? Dan kunt u een afspraak maken bij Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Bent u al in behandeling bij een oogarts in een ander ziekenhuis? Dan kan uw oogarts als dat nodig is een verwijzing regelen naar ons ziekenhuis.

Afspraak maken Verwijzen

Kwaliteit

5 gespecialiseerde oogartsen in 2022
Patiënten geven het cijfer 8.5

Nieuws

Agenda