Laserbehandeling bij nastaar

Na een staaroperatie kan na een tijdje nastaar in uw oog ontstaan. Dit is het troebel worden van het lenszakje, waardoor u weer wazig gaat zien. Nastaar kunnen we met een laserbehandeling verwijderen. Na het laseren ziet u weer net zo scherp als na uw staaroperatie.

Wat is een laserbehandeling bij nastaar?

Bij het laseren gebruiken we de dunne lichtstraal van een speciale lamp: de laser. Tijdens de behandeling zit u in een donkere ruimte op een stoel voor dit laserapparaat. De oogarts verdooft uw oog eerst met oogdruppels en plaatst dan een glazen contactlens op uw oog. Door de lens heen maakt de arts met de laser een klein gaatje in het lenszakje. Hierdoor wordt uw zicht weer helder. Laseren duurt 5 tot 10 minuten en is veilig en pijnloos.

Laserbehandeling bij nastaar in Het Oogziekenhuis Rotterdam

Een laserbehandeling bij nastaar In Het Oogziekenhuis Rotterdam is een snelle en korte behandeling op onze polikliniek. Hierdoor kunt u na het laseren dezelfde dag weer naar huis. Door de felle laserlichten en de oogdruppels ziet u de eerste 2 uur na het laseren wel minder goed. Een zonnebril meenemen kan daarom prettig zijn, zo heeft u geen last van het daglicht. Ook is het verstandig om iemand mee te nemen die u na de laserbehandeling weer naar huis brengt. Of lees hier meer over onze begeleidersservice.

Afspraak maken of verwijzen

Heeft u een verwijsbrief van uw huisarts (of in sommige gevallen van de optometrist)? Dan kunt u een afspraak maken bij Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Bent u al in behandeling bij een oogarts in een ander ziekenhuis? Dan kan uw oogarts als dat nodig is een verwijzing regelen naar ons ziekenhuis.

Afspraak maken Verwijzen

Kwaliteit

24 gespecialiseerde oogartsen, 14.789 polikliniekbezoeken en 6.857 staaroperaties in Het Oogziekenhuis Rotterdam
Patiënten geven het Cataractcentrum het cijfer 8.8

Nieuws

Agenda