Lui oog trainen (oog afplakken)

Heeft uw kind een lui oog? Dit kan zijn ontstaan bijvoorbeeld door scheelzien of een bril met glazen van verschillende sterkte. Als uw kind het luie oog minder goed gebruikt, gaat dit oog verder achteruit. Daarom trainen wij een lui oog. Hoe eerder we met oefenen starten, hoe groter de kans op verbetering. Een lui oog trainen kan totdat uw kind 10-12 jaar is. Daarna heeft oefenen geen resultaat meer.

Wat is een lui oog trainen (oog afplakken)?

Om het luie oog te trainen plakt u op het goede oog van uw kind een oogpleister. Hierdoor kan uw kind alleen met het luie oog kijken. Het goede oog is bedekt en kan niet meehelpen. Het luie oog moet zo harder werken en gaat daardoor beter zien. 

Hoe lang per dag het afplakken van het oog nodig is, verschilt per kind. Het hangt af van de leeftijd, hoe slecht uw kind met het luie oog ziet en van de oorzaak van het luie oog. 

Oefenen met lui oog (afplakken oog) in Het Oogziekenhuis Rotterdam

Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft voor kinderen het speciale KinderOOGcentrum. Een uniek centrum in Nederland. Hier zijn onze kinderoogartsen en orthoptisten speciaal opgeleid in het behandelen van kinderen. We begrijpen dat afplakken van het oog niet alleen lastig vol te houden is voor uw kind. Vaak vraagt het ook flink wat geduld van u als ouder. Daarom krijgt u bij ons begeleiding en praktische tips. Samen zorgen we ervoor dat uw kind het zicht in het luie oog met oefenen kan verbeteren. 

Afspraak maken of verwijzen

Heeft uw kind last van een lui oog? Maak dan een afspraak bij uw huisarts of bij een optiekwinkel in de buurt. Uw huisarts (en soms de optometrist of orthoptist) kan uw kind voor meer onderzoek doorverwijzen naar Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Is uw kind al in behandeling bij een oogarts in een ander ziekenhuis? Dan kan uw oogarts als dat nodig is een verwijzing regelen naar Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Afspraak maken Verwijzen

Kwaliteit

5 gespecialiseerde oogartsen in 2022
Patiënten geven het cijfer 8.5

Nieuws

Agenda