Onderooglidcorrectie bij dermatochalasis (bij volwassenen)

Heeft u last van hangende onderoogleden en dikke wallen? Dit komt veel voor bij het ouder worden. De huid en weefsels van uw oogleden worden dan slapper. Vaak zit dit ook in de familie. Deze te ruime huid noemen we dermatochalasis. Dit kan een vermoeide uitstraling geven. Dermatochalasis kan ook op jongere leeftijd voorkomen. Bijvoorbeeld door erfelijke bouw of een ontsteking in de oogkas. Een onderooglidcorrectie verbetert uw blik.

Wat is een onderooglidcorrectie?

Bij een correctie van het onderooglid wordt overtollige huid en vet onder uw oog verwijderd. Na het reinigen van uw gezicht tekent de oogarts de huid af. Na een aantal verdovingsprikken haalt de oogarts met een sneetje deze overtollige huid weg. Eventueel samen met onderliggend weefsel en vet. Het ooglid kan wat strakker worden vastgezet in de hoek. Er worden verstevigende en sluitende hechtingen aangebracht. Deze zijn later nauwelijks zichtbaar. De operatie duurt bij 2 oogleden 1 tot 1,5 uur. Daarna kunt u weer naar huis.

Een onderooglidcorrectie in Het Oogziekenhuis Rotterdam

Voor behandelingen als een ooglidcorrectie kunt u terecht op het dagcentrum van Het Oogziekenhuis. Hier werken onze gespecialiseerde oculoplastisch chirurgen met de modernste operatietechnieken en apparatuur. Daarnaast is Het Oogziekenhuis Rotterdam dé expert in de zorg rond uw oog. U bent bij ons dus in veilige handen. We hebben dan ook bijna alleen maar zeer tevreden patiënten.

Zorgverzekeraars  zien een onderooglidcorrectie als een cosmetische operatie. Ook als dit nodig is bij een oogziekte als Graves’ Orbitopathie. De kosten voor een ooglidcorrectie worden vaak pas vergoed als er duidelijke klachten zijn (medische indicatie). Vergoedt uw zorgverzekering de operatie niet? Dan kunt u toch bij ons terecht. De kosten voor de ooglidcorrectie betaalt u dan zelf. Voor deze operatie staan natuurlijk dezelfde ervaren plastisch chirurgen voor u klaar. Lees meer over vergoeding van uw ooglidcorrectie.

Afspraak maken of verwijzen

Heeft u een verwijsbrief van uw huisarts (of in sommige gevallen van de optometrist)? Dan kunt u een afspraak maken bij Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Bent u al in behandeling bij een oogarts in een ander ziekenhuis? Dan kan uw oogarts als dat nodig is een verwijzing regelen naar ons ziekenhuis.

Afspraak maken Verwijzen

Betaalt u de behandeling zelf?
Bij Het Oogziekenhuis Rotterdam voeren wij ook ooglidcorrecties uit die niet (helemaal) door uw zorgverzekeraar worden vergoed. U kunt bij ons dan terecht zonder verwijzing van uw arts. Voor een afspraak hiervoor kunt u bellen naar 010 402 34 56.

Bezoek de pagina van Oogziekenhuis Focuskliniek

Kwaliteit

4 gespecialiseerde oogartsen, 11.245 polikliniekbezoeken en 1.068 operaties in 2023
Patiënten geven het cijfer 8.7

Nieuws

Agenda