Operatieve correctie ectropion

Bij een ectropion is de rand van uw onderooglid naar buiten gedraaid. Klachten hierdoor zoals een droog, rood of tranend oog kan de oogarts verminderen met een kleine operatie. Dit noemen wij een operatieve correctie van ectropion. Er zijn 2 soorten operatietechnieken. Uw oogarts bespreekt met u welke het beste bij uw situatie past.

Wat is een operatieve correctie van ectropion?

Bij deze operatie wordt het naar buiten hangend ooglid hersteld. De gebruikte techniek hangt af van de oorzaak van uw ectropion. Bijvoorbeeld een slapper ooglid door ouderdom of te weinig huid in het ooglid.

Operatie bij een slap onderooglid

Bij deze techniek maakt de oogarts eerst een sneetje onder de wimpers in uw ooglid. Dan wordt het onderooglid korter gemaakt en weer strak vastgezet in de buitenhoek. Ook het sneetje onder het oog wordt gehecht. De operatie duurt een halfuur. U krijgt hierbij een plaatselijke verdoving.

Operatie bij te weinig huid in het onderooglid

Bij deze techniek is er vaak een extra stukje huid in het onderooglid nodig. Dit vult de oogarts aan met een stukje huid (huidtransplantaat) van bijvoorbeeld achter uw oor of uit uw bovenooglid. Dit huidtransplantaat wordt in uw onderooglid vastgehecht. Deze operatie wordt meestal gedaan onder plaatselijke verdoving. Bij een uitgebreide correctie, is een algehele verdoving (narcose) ook mogelijk.
 

Een operatieve correctie van ectropion in Het Oogziekenhuis Rotterdam

In Het Oogziekenhuis Rotterdam bent u voor de behandeling van uw ectropion in deskundige handen. U krijgt van ons vooraf ruime en eerlijke informatie. De oogarts vertelt u wat de voordelen en nadelen zijn van de ingreep en welk resultaat u mag verwachten na de operatie.

Operatieve correctie levert altijd een flinke verbetering op van de stand van uw onderooglid. Uw oog ziet er weer mooier uit. In sommige gevallen is een volledig herstel van een ectropion niet goed mogelijk. U krijgt van onze oogartsen altijd eerlijke informatie over het te verwachten resultaat.

Afspraak maken of verwijzen

Heeft u een verwijsbrief van uw huisarts (of in sommige gevallen van de optometrist)? Dan kunt u een afspraak maken bij Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Bent u al in behandeling bij een oogarts in een ander ziekenhuis? Dan kan uw oogarts als dat nodig is een verwijzing regelen naar ons ziekenhuis.

Afspraak maken Verwijzen

Kwaliteit

4 gespecialiseerde oogartsen, 11.245 polikliniekbezoeken en 1.068 operaties in 2023
Patiënten geven het cijfer 8.7

Nieuws

Agenda