Operatieve correctie entropion

Bij een entropion is de rand van uw onderooglid slapper en naar binnen gedraaid. Als hierdoor uw wimpers over het oogwit schuren kan uw hoornvlies (cornea) ernstig beschadigen. Het is belangrijk om te zorgen dat het zicht in uw oog niet blijvend verslechtert. Dat doen we door een kleine operatie. Dit noemen we een operatieve correctie van entropion.

Wat is een operatieve correctie van entropion?

Bij een entropion zijn de weefsels van het onderooglid meestal in 2 richtingen slapper geworden: in de lengte en in de breedte. Daarom corrigeert de oogarts bij deze operatie de weefsels in 2 richtingen. Van links naar rechts (horizontaal) en van onder naar boven (verticaal).

  • Horizontaal: eerst maakt de oogarts uw onderooglid in de buitenste ooghoek los. Daarna zet hij dit weer strakker vast.
  • Verticaal: de oogarts maakt een sneetje onder de ooglidrand. Via dit sneetje wordt de spier die het onderooglid naar buiten laat draaien strakker gezet.

De operatie duurt 30 minuten. U krijgt hierbij een plaatselijke verdoving.

Een operatieve correctie van entropion in Het Oogziekenhuis Rotterdam

In Het Oogziekenhuis Rotterdam bent u voor een entropion behandeling in de beste handen. Wij werken met de modernste operatietechnieken. De resultaten van deze behandeling zijn dan ook vaak uitstekend. Na de korte operatie kunt u dezelfde dag weer naar huis. U krijgt de juiste tips mee voor de verzorging van uw ooglid.
U ziet na de operatie tijdelijk minder goed met het behandelde oog. Het is dan ook verstandig iemand mee te nemen die u na de ingreep naar huis kan brengen. Of vraag naar onze begeleidersservice.

Afspraak maken of verwijzen

Heeft u een verwijsbrief van uw huisarts (of in sommige gevallen van de optometrist)? Dan kunt u een afspraak maken bij Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Bent u al in behandeling bij een oogarts in een ander ziekenhuis? Dan kan uw oogarts als dat nodig is een verwijzing regelen naar ons ziekenhuis.

Afspraak maken Verwijzen

Kwaliteit

4 gespecialiseerde oogartsen, 11.245 polikliniekbezoeken en 1.068 operaties in 2023
Patiënten geven het cijfer 8.7

Nieuws

Agenda