Verwijderen van een chalazion

Een chalazion (gerstekorrel) is een bultje in het ooglid dat geen pijn doet. Soms verdwijnt een chalazion niet vanzelf of wordt het groter en pijnlijk. Dan kunnen we op onze polikliniek deze gerstekorrel verwijderen.

Verwijderen van een chalazion

Het verwijderen van een chalazion doen we met een klein sneetje. Uw oog wordt hierbij verdoofd met oogdruppels. Ook krijgt u een verdovend prikje in uw ooglid. Het bultje halen we daarna weg door er een klein sneetje in te maken. Dit sneetje zit aan de binnenkant van uw ooglid. Een hechting is daar niet nodig. Wel krijgt u even een drukverband op uw oog. Als dit eraf is kunt u weer naar huis.

Chalazion behandeling

De behandeling van een chalazion in Het Oogziekenhuis Rotterdam

Een chalazion kan soms sneller verdwijnen als u de oogleden elke dag schoonmaakt. Poetsen noemen wij dit. We geven u graag advies hoe u dit het beste kunt doen. Helpt dit niet? Dan maken we een vervolgafspraak om het chalazion (gerstekorrel) te verwijderen in onze polikliniek. Een korte behandeling, waarbij u dezelfde dag weer thuis bent. Na de behandeling kunt u nog wel even wazig zien en mag u niet autorijden of fietsen. Daarom is het belangrijk om iemand mee te nemen. Heeft u niemand die u kan begeleiden? Dan is er voor u de begeleidersservice van Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Afspraak maken of verwijzen

Heeft u een verwijsbrief van uw huisarts (of in sommige gevallen van de optometrist)? Dan kunt u een afspraak maken bij Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Bent u al in behandeling bij een oogarts in een ander ziekenhuis? Dan kan uw oogarts als dat nodig is een verwijzing regelen naar ons ziekenhuis.

Afspraak maken Verwijzen

Kwaliteit

4 gespecialiseerde oogartsen, 10.514 polikliniekbezoeken en 1.290 operaties in 2022
Patiënten geven het cijfer 8.7

Nieuws

Agenda