Opleiding tot oogarts en fellowships

Het Oogziekenhuis Rotterdam verzorgt de vijfjarige opleiding tot oogarts. Dit is een opleiding tot medisch specialist, na het voltooien van de studie Geneeskunde. Het Oogziekenhuis heeft de grootste opleiding voor oogartsen in Nederland. In het ziekenhuis zijn continu zo’n 28 basisartsen werkzaam die opgeleid worden tot gespecialiseerd oogarts.

De opleiding is een uitgebreide specialisatie, wat betekent dat alle subspecialismen aan bod komen. Van afwijkingen aan de cornea, retina en orbita tot glaucoom en uveïtis. Verder krijgt iedere arts-assistent les op het gebied van onder andere fluorescentieangiografie, elektroretinografie, echografie en orthoptie. Het leren uitvoeren van oogoperaties is een belangrijk onderdeel van de studie, net als deelname aan wetenschappelijk onderzoek. Een beginnend assistent zal in eerste instantie ingewerkt worden op de afdeling Acute Oogzorg, waar een grote variatie aan oogaandoeningen aan bod komt.

Volgt u als arts-assistent (aios) deze opleiding, dan bent u in dienst van Het Oogziekenhuis. De opleiding tot oogarts wordt gecontroleerd door de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten, onderdeel van het KNMG.

Solliciteren

Opleider en verantwoordelijke voor de opleiding van de arts-assistenten zijn dr. A.D.A. (Dion) Paridaens en plaatsvervangend opleider mw. dr. C.W.J.M. (Caroline) Storimans. Interesse in de opleiding tot oogarts? Sollicitatiebrieven met cv en aanbevelingsbrief kunnen gestuurd worden naar dr. A.D.A. (Dion) Paridaens, Het Oogziekenhuis Rotterdam, Postbus 70030, 3000 LM Rotterdam. U kunt uw sollicitatiebrief ook e-mailen naar Alexandra Kok-van Dijk via a.vandijk@oogziekenhuis.nl.

Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft ook mogelijkheden om een fellowship te volgen of een stage te lopen. Neem hiervoor contact op met Alexandra Kok-van Dijk via a.vandijk@oogziekenhuis.nl.

Fellowships

Werken in de zorg blijft een leven lang leren. Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft een schat aan ervaring en kunde in huis. Dit dragen we graag over aan de specialisten die buiten ons ziekenhuis werken. Bent u oogarts en maakt u graag gebruik van onze mogelijkheden tot bijscholing of meelopen op een van onze specialistische afdelingen? Dan kunt u hiervoor contact opnemen met Alexandra Kok-van Dijk via a.vandijk@oogziekenhuis.nl. Zij bekijkt samen met u wat uw wens is en hoe wij daarop kunnen inspringen.