Over Het Oogziekenhuis Rotterdam

Al ruim anderhalve eeuw is Het Oogziekenhuis Rotterdam ondernemend en innovatief in oogheelkundige zorg. Onze medewerkers zetten zich elke dag in om aantoonbaar de beste oogzorg te leveren omdat we het zicht van iedereen, jong en oud, willen verbeteren. We doen dit door de combinatie van patiëntenzorg, (inter)nationaal onderzoek  en opleidingen. Als enige ziekenhuis in Nederland hebben we alles voor oogheelkunde onder één dak.

Over de organisatie

Tuin Het Oogziekenhuis RotterdamDe historie van Het Oogziekenhuis wordt gekenmerkt door anderhalve eeuw ambitie, ondernemerschap en innovatieve oogheelkundige zorg. Wij willen aantoonbaar de beste oogzorg leveren omdat we het zicht van iedereen, jong en oud, willen verbeteren. We doen dit door de combinatie van patientenzorg, (inter)nationaal onderzoek en opleiden.

Meer informatie

Bestuur, inspraak en advies

Kunst KinderOOGcentrum Het Oogziekenhuis RotterdamDe raad van bestuur heeft de algemene leiding over Het Oogziekenhuis Rotterdam en legt hierover verantwoording af aan de raad van toezicht. De raad van bestuur werkt intensief samen met de Coöperatie Medici Oogzorg Rotterdam die alle medisch specialisten van Het Oogziekenhuis Rotterdam vertegenwoordigt.

Meer informatie

Pers en media

Camera's

Bent u journalist en wilt u contact opnemen met de persvoorlichting van Het Oogziekenhuis Rotterdam? Of wilt u ons nieuwsoverzicht lezen? Kijkt u dan op onze pers- en mediapagina.

Meer informatie

Toonaangevend in onderzoek

Onderzoek Het Oogziekenhuis Rotterdam
Innovatie is een belangrijk kenmerk van Het Oogziekenhuis Rotterdam en wetenschappelijk onderzoek is hiervoor de drijvende kracht. Het Oogziekenhuis Rotterdam verricht al decennia lang wetenschappelijk oogheelkundig onderzoek.

Meer informatie

Opleiden voor de toekomst

Het Oogziekenhuis Rotterdam Opleiden voor de toekomst
Het Oogziekenhuis Rotterdam leidt vele specialisten op. Binnen het ziekenhuis worden continu zo'n 25 artsen opgeleid tot gespecialiseerd oogarts. Verder worden opleidingen verzorgd voor onder andere MOA's, TOA's en verpleegkundigen. 

Meer informatie

 Kwaliteit van zorg

Het Oogziekenhuis Rotterdam op de OKBinnen Het Oogziekenhuis Rotterdam moet de geleverde zorg op medisch, paramedisch en verpleegkundig gebied optimaal zijn. Veel aandacht krijgt de overdracht van kennis, onder andere door middel van publicaties, symposia, onderwijs en opleiding.
Meer informatie