Ectropion


Bij een ectropion bestaat er een naar buiten gedraaide rand van het onderooglid.

Complicaties en bijwerkingen

Tijdens de eerste week na de operatie komt er wat afscheiding uit het oog. Dit is ingedroogd wondvocht uit de wond in de buitenooghoek. Dit is niets om u zorgen over te maken en het wijst niet op infectie (infectie komt na deze operatie vrijwel nooit voor). Voorzichtig deppen met lauw water is voldoende om afscheiding en korsten te verwijderen.

Vaak blijft de buitenooghoek de eerste weken na de operatie gevoelig. Dit wordt geleidelijk minder. Het meest voorkomende probleem na correctie van ectropion is dat de operatie wel een aanzienlijke verbetering oplevert, maar geen volledig normale situatie.

Wanneer een huidtransplantaat wordt gebruikt zal dat - door littekens en kleurverschillen van de huid - meestal enigszins zichtbaar blijven. Bij deze operatie moet afgewogen worden wat zwaarder weegt: een enigszins zichtbaar transplantaat, of een afstaand onderooglid.

Valpreventie

Na het druppelen of na de behandeling kan het zijn dat u minder goed ziet met het behandelde oog. Dit kan de kans op vallen vergroten. Op deze website kunt u informatie vinden over hoe u het risico op vallen kunt verkleinen.

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen