Gezichtsveldonderzoek


Het gezichtsveld is dat wat een oog kan waarnemen als het gericht is op een vast punt. In het centrum van het gezichtsveld ziet men normaal gesproken het scherpst. Verder naar buiten toe wordt het zicht minder scherp. Door verschillende oorzaken kan het zicht op bepaalde plaatsen verstoord zijn. Vroegtijdig opsporen van deze verstoringen in het gezichtsveld is erg belangrijk. Vaak wordt dit (te) laat opgemerkt, omdat onze hersenen het ontbrekende beeld zelf invullen. Het gezichtsveldonderzoek is bedoeld om deze verstoringen vroegtijdig op te sporen.

Tijdens het onderzoek

Gezichtsveldonderzoek

Voor dit onderzoek krijgt u geen oogdruppels toegediend. Uw gezichtsvermogen wordt er niet door beïnvloed. U mag uw contactlenzen inhouden. Alleen als u multifocale contactlenzen draagt, moet u deze voor het onderzoek uit doen.

Tijdens het gezichtsveldonderzoek kijkt u naar een vast punt in een halve bol. Op verschillende plaatsen in die halve bol worden lichtjes van verschillende sterkte getoond. Met een drukbelletje geeft u aan wanneer u het lichtje ziet. Het totale onderzoek duurt ongeveer 25-35 minuten en is geheel pijnloos. De uitslag van het onderzoek krijgt u bij het eerstvolgende bezoek bij de oogarts.

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen