Huidteveel in de onderoogleden (onderooglidcorrectie)


Huidteveel in de onderoogleden is een vaak familiaire aandoening waarbij verslapping en elasticiteitsverlies van de huid kan leiden tot een cosmetisch storend overschot aan huid. Vaak gaat huidoverschot gepaard met uitpuilende vetpockets (wallen onder de ogen).

Diagnose dermatochalasis

Dermatochalasis (huid teveel) van de oogleden wordt meestal veroorzaakt door veroudering van de huid: de vezels in de huid verliezen hun elasticiteit en de huid wordt ruimer. Meestal verslapt tegelijkertijd ook het onderhuidse bindweefsel. Hierdoor gaat vet (dat zich normaal in de oogkas bevindt) naar voren uitpuilen. Dit veroorzaakt ofwel volle oogleden, ofwel plaatselijke ooglidzwelling.
Soms verslapt het ooglid zelf ook, waardoor ook de positie van de onderooglidrand ten opzichte van het oog te laag wordt. Indien er sprake is van horizontale slapte van de onderoogleden is het meestal nodig om dit (eerst) te corrigeren, omdat correctie van het huidteveel anders tot een lelijk resultaat leidt. 
Dermatochalasis komt soms bij jonge mensen voor. Familiaire factoren zoals de bouw van de oogkas spelen dan een rol. Ook kan dermatochalasis veroorzaakt worden door ontstekingen in de oogkas. 

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen