Laserbehandeling bij nastaar


Nastaar is een troebeling van de ooglens, dat kan optreden na een staaroperatie.

Leefregels

Na de laserbehandeling gelden geen specifieke leefregels. Als u voor de behandeling al oogdruppels gebruikte, dan moet u deze na de behandeling gewoon blijven gebruiken. Open wel een nieuw flesje van alle oogdruppels vanwege de hygiëne.

Controles

Er wordt na de behandeling meestal geen controleafspraak gemaakt. Bij problemen kunt u een afspraak maken op het spreekuur van de oogarts die u behandeld heeft.

Klachten en complicaties

Direct na de behandeling kunt u een aantal kleine zwarte meebewegende vlekjes zien. Deze vlekjes zijn resten van het lenszakje en verdwijnen vanzelf. Een enkele keer veroorzaakt de behandeling een kleine bloeding in het oog. Ook deze bloeding geneest vanzelf.

Indien de vlekjes toenemen, u lichtflitsen ziet of u het gevoel heeft alsof u tegen een gordijn aankijkt, dan kan het zijn dat er iets mis is met uw netvlies. Neemt u in dat geval direct contact op met de afdeling Acute Oogzorg.

Valpreventie

Na het druppelen of na de operatie kan het zijn dat u minder goed ziet met het behandelde oog. Dit kan de kans op vallen vergroten. Op deze website kunt u informatie vinden over hoe u het risico op vallen kunt verkleinen.

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen