Prijzen lensimplantatie en lenswissel bij Oogziekenhuis Focuskliniek

Eerlijke prijzen voor topzorg

Oogziekenhuis Focuskliniek heeft geen winstoogmerk. Ons doel is gespecialiseerde zorg leveren aan onze cliënten en zorgen voor een veilige, gastvrije omgeving.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

Deze prijzen die u op deze pagina kunt zien zijn inclusief alle controles. En als u een aanvullende behandeling nodig heeft binnen twee jaar, dan is dit ook inbegrepen.

De medicijnen die u nodig heeft kunt u verkrijgen bij uw apotheek. De kosten hiervan vallen vaak onder het eigen risico en zitten daarom niet bij de prijs inbegrepen.

Overzicht prijzen lensimplantatie en lenswisselbehandeling

Wij maken eerst een afspraak met u voor een quickscan. Dit is een onderzoek waarbij we kijken of u geschikt bent voor een uitgebreid vooronderzoek voor een lensimplantatie, lenswissel of ooglaserbehandeling. De quickscan kost €25,-.

Als blijkt dat een behandeling bij u mogelijk is, dan voeren wij een vooronderzoek bij u uit. Dit vooronderzoek kost €100,-. 

Afhankelijk van de resultaten van het vooronderzoek en uw eigen wensen wordt samen met de oogarts een type behandeling gekozen. De prijzen van deze behandelingen vindt u in de tabel hieronder:

Lensimplantatie

Voorzetlens monofocaal€ 3.080,- per oog
Voorzetlens torisch€ 3.280,- per oog

 

Lenswissel

Lenswissel met monofocale lens (standaard)€ 2.420,- per oog
Lenswissel met torische lens (correctie cilinderafwijking)€ 2.530,- per oog
Lenswissel met multifocale lens (voor dichtbij en veraf zien)€ 2.950,- per oog
Lenswissel met multifocale torische lens
(voor dichtbij en veraf zien en correctie van een cilinderafwijking)
€ 3.060,- per oog

 

Second opinion lensimplantatie

Onze artsen kunnen u ook helpen als u een second opinion wenst na een behandeling in een andere kliniek. De kosten hiervan vindt u hieronder.

Second opinion*€ 500,-
Controle na second opinion€ 100,-

*Let op: door drukte hanteren we een tijdelijke stop t/m eind 2023 op second opinions. De Focuskliniek is expertisecentrum voor refractie en begin 2024 zullen de oogartsen een beperkt aantal second opinions in behandeling nemen.

Korting zorgverzekeraar op lensimplantatie of lenswissel

Meerdere zorgverzekeraars hebben hun voorkeur uitgesproken voor Oogziekenhuis Focuskliniek. Bij sommige zorgverzekeraars krijgt u korting op uw behandeling. Of dit ook voor u geldt hangt af van uw zorgpolis. 

Afspraak maken

U hoeft niet langs de huisarts voor een doorverwijzing voor lensimplantatie of lenswisselbehandeling. Wij kijken graag of u in aanmerking komt voor een uitgebreid vooronderzoek voor een lensimplantatie of lenswissel. Dit doen wij tijdens een kort onderzoek, de quickscan. U kunt de quickscan ook laten uitvoeren door geselecteerde optometristen bij u in de buurt.

Maak nu een afspraak voor een quickscan