Wachttijden


Het Oogziekenhuis Rotterdam werkt er elke dag aan om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. We houden u dan ook graag op de hoogte van de actuele wachttijden, elke week werken we de wachttijden bij.

Hoe snel kunt u bij ons terecht?

De actuele wachttijden per 15 oktober 2018:

 

  • De maximale wachttijd* voor een algemeen poliklinisch spreekuur bedraagt: 3 weken (21 dagen).
    Voor de specialistische spreekuren gelden over het algemeen afwijkende wachttijden dan voor het algemeen poliklinisch spreekuur. 

 

  • De maximale wachttijd* voor een behandeling staar (cataract) onder druppelverdoving op het dagcentrum bedraagt: 7 weken (49 dagen).
    Indien een andere verdovingsvorm nodig is, kunnen andere wachttijden gelden. De verdovingsvorm is afhankelijk van uw gezondheidstoestand en uw persoonlijke voorkeur.

Afspraak maken

Wilt u direct een afspraak maken? Kijk dan voor meer informatie bij Afspraak maken.

* Wachttijd

Het Oogziekenhuis Rotterdam ervaart een toenemende vraag naar oogheelkundige zorg vanuit het hele land. Helaas hebben wij te maken met beperkingen in middelen, oogartsen, ondersteunende medewerkers en fysieke ruimte waardoor wij niet altijd kunnen voldoen aan de treeknormen.

De wachttijden op deze pagina zijn een momentopname. Het zijn de maximale wachttijden ten tijde van de vermelde datum. Soms komen er onverwachts plekken vrij en kan de wachttijd daardoor beduidend korter zijn.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de treeknorm) kunt u hier terug vinden.

Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen