Vergoeding ooglidcorrectie

Cosmetische behandelingen moeten meestal door uzelf betaald worden. De prijzen van deze behandelingen kunt u terugvinden op onze prijzenpagina. Soms wordt een ooglidcorrectie wel vergoed. Dit is voor de meeste zorgverzekeraars het geval wanneer er sprake is van een ernstige gezichtsveldbeperking bij het vooruit kijken. Klachten als hoofdpijn, vermoeidheid of traanogen zijn voor zorgverzekeraars geen reden om een ooglidcorrectie te vergoeden, ook al heeft u wel duidelijk klachten. Een ooglidcorrectie kan voor deze klachten wel een oplossing zijn.

Het verschilt per zorgverzekeraar wat de voorwaarden van de aanvullende verzekering zijn om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Een voorwaarde kan bijvoorbeeld zijn dat een vastgesteld percentage van uw pupil bedekt moet zijn door het hangende ooglid. Lees uw polisvoorwaarden om na te gaan welke regels bij uw zorgverzekering gelden.

Als u een ernstige gezichtsbeperking heeft en de behandeling vergoed wordt door de zorgverzekeraar, dan wordt u geholpen in Het Oogziekenhuis Rotterdam. De cosmetische behandelingen worden door Oogziekenhuis Focuskliniek uitgevoerd.