Verwijzen als huisarts

De informatie op deze pagina is voor huisartsen en niet voor patiënten.

Verwijzen naar Het Oogziekenhuis

Als huisarts verwijst u patiënten snel en eenvoudig via ZorgDomein. Bent u als huisarts niet aangesloten op ZorgDomein, dan geeft u uw patiënt een verwijsbrief mee voor de betreffende specialist. 

Heeft u vragen of wilt u intercollegiaal overleggen over uw patiënt? Belt u dan gerust met 010-4017718*. U wordt dan door verbonden met een van onze specialisten. U kunt ook mailen naar verwijzers@oogziekenhuis.nl

Verwijzen naar de Acute Oogzorg

Heeft uw patiënt acuut zorg nodig? Belt u dan direct om met een specialist te overleggen met de verwijzerslijn: 010-401 77 18. 

*Onze telefoongesprekken worden opgenomen voor kwaliteits- en trainingsdoeleinden.

  Nieuwsbrief

  Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de oogheelkunde en Het Oogziekenhuis Rotterdam.

  Huisarts, optometrist of orthoptist

  Verwijzen naar een optometrist

  Eerstelijns oogonderzoek

  Oogartsen en huisartsen hebben de handen ineen geslagen om oogonderzoek, uitgevoerd door de optometrist (oogmeetkundige), op een locatie buiten het ziekenhuis vorm te geven. Via dit project kunt u als huisarts uw patiënten in de regio Rotterdam met oogheelkundige klachten voor eerstelijns oogonderzoek doorverwijzen naar een locatie van Star-shl in Rotterdam-Centrum. Een  optometrist met ziekenhuiservaring voert oogonderzoek uit en geeft de uitkomsten door aan (of bespreekt ze met) de huisarts. De huisarts blijft hoofdbehandelaar. In het verwijsschema kunt u vinden hoe u als huisarts naar een optometrist verwijst voor eerstelijns oogonderzoek. Het Oogziekenhuis Rotterdam werkt hierin samen met Star-shl, Franciscus Gasthuis & Vlietland, IZER, Gezond op Zuid, ZONBOOG, de LHV - Huisartsenkring Rotterdam en zorgverzekeraar Zilveren Kruis aan sneller toegankelijkere oogheelkundige zorg bij huisartsen en optometristen.

  Optometristen Collectief Rijnmond (OCR)

  Het Oogziekenhuis werkt met de gedachte dat zorg voor de patiënt georganiseerd moet worden dichtbij huis als het kan en in het ziekenhuis als het moet. Daarom wordt nauw samengewerkt met optometristen in de regio via het Optometristen Collectief Rijnmond (OCR). Het OCR is een samenwerkingsverband van meer dan 80 hbo-opgeleide optometristen werkzaam in de betere optiekbedrijven in de regio Rijnmond. De optometristen van het OCR hebben met elkaar en met Het Oogziekenhuis Rotterdam kwaliteits- en verwijsafspraken gemaakt, zodat klanten met oogaandoeningen snel en goed geholpen worden. Daarnaast worden regelmatig scholingsavonden georganiseerd om elkaar op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van oogheelkunde. Wilt u meer informatie over het OCR en welke optiekzaken bij het OCR zijn aangesloten kijk op: www.oogzorgspecialisten.nl. Zo weet u zeker dat uw patiënt professionele zorg krijgt. Ook bij de optometrist.