Ik ben geopereerd aan staar/cataract en heb last van wazig zicht/verminderd zicht, is dit normaal?

De dag na de cataractoperatie kan het zicht nog wazig of verminderd zijn. Dit kan veroorzaakt worden door een tijdelijke zwelling van het oog. Dit herstelt zich meestal vanzelf de eerste week na de operatie. Het kan ook veroorzaakt worden door de brilsterkte die veranderd is.
Indien u in toenemende mate wazig ziet, neemt u dan contact op met de Helpdesk van Het Oogziekenhuis:
- maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 15.30 uur: 010 401 76 34
- overige tijden: 010 401 77 77

Enkele maanden of jaren na een cataractoperatie kunnen nieuwe troebelingen op het lenszakje ontstaan. Deze 'nastaar' geeft wazig zicht en ontstaat bij 10% tot 30% van de patiënten. Nastaar kan met een pijnloze poliklinische laserbehandeling worden verwijderd. Indien u last krijgt van wazig zicht, maak dan een afspraak bij Het Oogziekenhuis Rotterdam, telefoonnummer 010 401 77 77.

Vindt u dit antwoord duidelijk?

JaNee

Kunt u aangeven wat u onduidelijk vindt aan het antwoord?

VerstuurAnnuleren

Bedankt voor uw bijdrage.

U dient een suggestie op te geven