Wachttijden

Het Oogziekenhuis Rotterdam werkt er elke dag aan om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. We houden u dan ook graag op de hoogte van de actuele wachttijden, elke week werken we de wachttijden bij.

Hoe snel kunt u bij ons terecht?

De actuele wachttijden per 19 juli 2024:

  • De wachttijd voor nieuwe patiënten voor een eerste (polikliniek)afspraak is ongeveer 5 weken (35 dagen). Deze wachttijd geldt voor algemene oogklachten. Voor een eerste afspraak voor een specifieke oogaandoeningen gelden mogelijk ander wachttijden. Uw huisarts of optometrist (verwijzer) kan dit zien in het doorverwijssysteem ZorgDomein.
  • Na uw eerste (polikliniek)afspraak volgen vaak nog meer controles en afspraken. Wordt er uiteindelijk besloten om te opereren, dan kan de wachttijd voor een behandeling of operatie verschillen per specialistische afdeling. Bijvoorbeeld: de wachttijd voor een staarbehandeling (cataractbehandeling) onder druppelverdoving op het dagcentrum is ongeveer 4 weken (28 dagen). Dat kan voor een specialistische staarbehandeling of een andere oogziekte – bijvoorbeeld maculadegeneratie – weer anders zijn. Deze wachttijd geldt dus vanaf het moment dat er besloten is om u te opereren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons Klantcontactcentrum via 010 401 77 77.
  • Voor acute oogzorg geldt geen wachttijd.

Om een afspraak te maken in Het Oogziekenhuis is altijd een verwijsbrief nodig, ook voor spoedeisende hulp.