Wachttijden

Het Oogziekenhuis Rotterdam werkt er elke dag aan om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. We houden u dan ook graag op de hoogte van de actuele wachttijden, elke week werken we de wachttijden bij.

Hoe snel kunt u bij ons terecht?

De actuele wachttijden per 18 september 2020:

  • De wachttijd voor nieuwe patiënten voor een eerste (polikliniek)afspraak is ongeveer 7 weken (49 dagen).
  • De wachttijd voor een behandeling of operatie kan wisselen per specialistische afdeling. Bijvoorbeeld: de wachttijd voor een staarbehandeling (cataractbehandeling) onder druppelverdoving op het dagcentrum is ongeveer 2 weken (14 dagen). Dat kan voor een specialistische staarbehandeling of een andere oogziekte – bijvoorbeeld maculadegeneratie – weer anders zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons Klantcontactcentrum via 010 401 77 77.
  • Voor acute oogzorg geldt geen wachttijd.

Om een afspraak te maken in Het Oogziekenhuis is altijd een verwijsbrief nodig.

Telefonische wachttijden

Helaas hebben wij op dit moment een lange wachttijd aan de telefoon.
Wij wijzen u graag op de mogelijkheid om digitaal een afspraak te maken, wijzigen of afzeggen. Wilt u toch liever een medewerker spreken? Het Klantcontactcentrum is telefonisch bereikbaar van 08.15 uur en 16.30 uur op telefoonnummer 010 401 77 77. Houdt u dan wel rekening met een lange wachttijd.

Heeft u spoedklachten? Ook buiten kantooruren kunt u ons bereiken op 010 401 77 77 voor uw spoedvragen.

Treeknorm

In verband met de coronacrisis zijn de wachttijden helaas langer dan de 4 tot 7 weken die u van ons gewend bent. Ook kunnen we helaas op dit moment niet voldoen aan de 'Treeknorm' die landelijk geldt voor polikliniekbezoeken.