Ons OOGappeltje 2022 is....

De winnaar van het OOGappeltje 2022 is bekend! Tijdens de prijsuitreiking op donderdag 16 juni zijn de genomineerden in het zonnetje gezet en is de winnaar van dit jaar bekend gemaakt.

En de winnaar is…
Twee gastvrijheidsexperts hebben Marcelina Monteiro, schoonmaakster, tot winnaar uitgeroepen van het OOGappeltje 2022. Marcelina is in 1988 begonnen als vakantiekracht in Het Oogziekenhuis en is nu al bijna 34 jaar werkzaam als schoonmaakster. Zij is een belangrijke factor hier in huis; de dag dat een ziekenhuis niet meer schoon is, kunnen we de deuren wel sluiten. Bovendien doet Marcelina zoveel meer dan alleen schoonmaken. Zij begeleidt patiënten en tolkt indien nodig. Kortom, zij is zich heel bewust van haar zichtbare rol in het ziekenhuis. Een mooi voorbeeld voor velen dus!

winnaar marcelina


Wij feliciteren Marcelina met deze mooie prijs. Haar naam schittert nu op het OOGappeltje in de KnipOOG. Naast deze eervolle vermelding kreeg Marcelina een oorkonde mee, een bos bloemen en een boek over gastvrijheid: ‘Het geheim van gastvrijheid’. De genomineerden hebben ieder ook een oorkonde ontvangen en een bos bloemen.

OOGappeltje
Het OOGappeltje is gemaakt door kunstenaar Corry Ammerlaan. De prijs is in het leven geroepen door de cliëntenraad van Het Oogziekenhuis. Als tweede winnaar van het OOGappeltje schittert nu ook Marcelina's naam op het kunstwerk. Het kunstwerk is te bewonderen in de KnipOOG op de 1e etage van Het Oogziekenhuis. Daar heeft het beeld een centrale plek gekregen voor het oog van medewerkers en patiënten.