Other languages

Coronavirus: important information before you come to The Rotterdam Eye Hospital

Please push the botton if you don't speak Dutch. Here you will find all the important information about the measures we take as a result of the coronavirus in English.

Corona information in English

Anderstaligen in Het Oogziekenhuis Rotterdam

Wij vinden het belangrijk dat u snapt wat onze artsen en medewerkers u vertellen over uw ziekte, behandeling en andere zaken. Maar wij spreken niet alle talen en niet alle informatie is in meerdere talen aanwezig.

Als u de Nederlandse taal niet (of niet goed) spreekt, leest of schrijft, neemt u dan altijd een begeleider mee die dat wel kan. De begeleider (familielid, vriend of iemand anders) kan waar dat nodig is, alle gegeven informatie voor u vertalen. De begeleider is bij voorkeur volwassen. Als dit niet mogelijk is, kan gebruik worden gemaakt van een tolkentelefoon. 

Om u op weg te helpen, hebben wij sommige informatie voor u laten vertalen. Deze vertalingen zijn met veel aandacht gedaan. Wij willen u er op wijzen dat de Nederlandse versie van deze teksten altijd leidend is.   

Overige informatie, formulieren en folders zijn beschikbaar in het Nederlands. Onze medewerkers spreken Nederlands. Vindt u het moeilijk om zelf Nederlands te spreken? Zorgt u er dan voor dat er iemand is om u hierbij te helpen.