Ervaringsverhaal de heer Brok

De heer Brok"Wat ben ik blij met Het Oogziekenhuis Rotterdam! Zeer moeilijke en gespecialiseerde operaties zijn er bij mij uitgevoerd. Uit mijn onder- en bovenooglid is een melanoom verwijderd. Een 'amnion', (stukje van vlies uit placenta) is geplaatst om het ontstane defect te dichten. Ik vind het erg knap hoe de oogartsen dit hebben gedaan. Hoe kom je op deze wetenschap, ongelofelijk knap!

Door het verwijderen van stukjes uit mijn oogleden had ik nu wel een kleiner oog, maar dit zou later goed komen werd gezegd. Er volgden nog chemokuren in de vorm van oogdruppels om de kleinste kwaadaardige cellen te verwijderen. In de traanbuis is een punctumplug geplaatst. Deze plug zorgde ervoor dat de medicijnen (chemo) niet in de rest van mijn lichaam terecht kwamen.

Van familieleden, kennissen en andere mensen uit mijn omgeving kreeg ik regelmatig de vraag gesteld of ik nog iets door het oog kon zien. Ja gelukkig wel! Nog net zo goed als voor de operaties! Ik realiseer me dan ook hoe ongelofelijk kundig het is wat dr. Paridaens en dr. van Goor met hun team voor mij hebben gedaan. Chapeau!"

Inmiddels heeft het oog de tijd gehad om goed te herstellen van de operaties en behandelingen van afgelopen jaren. Het kleine samengetrokken oog is bijna weer tot normale grootte opgerekt en het ziet er rustig uit! Ik blijf wel onder halfjaarlijkse controle. Ik kijk weer met veel plezier naar de toekomst! Ik bescherm mijn ogen nu wel goed tegen zonlicht, want dat kan een oorzaak zijn geweest van alle problemen."