“Bij Het Oogziekenhuis ben je een patiënt en geen nummer”

“Ongeveer 7 jaar geleden merkte ik dat mijn zicht minder scherp werd. Op weg naar het werk liep ik wel eens een heg van een tuin in of zag ik in het donker pas op één meter afstand de koplampen van een auto. Mijn zicht werd met de tijd slechter en dat was écht niet fijn.

Nadat ik van de huisarts een doorverwijzing kreeg, zijn mijn vrouw en ik gaan rondneuzen naar een geschikt ziekenhuis. Mijn vrouw werkt in het ziekenhuis in Delden en op aanraden van haar collega’s kwamen we bij Het Oogziekenhuis Rotterdam terecht. Toen kregen we door dat Het Oogziekenhuis tot de top behoort.

Uit het oogonderzoek bleek dat ik aan mijn linker- en rechteroog een aangeboren hoornvliesafwijking heb. In goed overleg kreeg ik – nu inmiddels 6 jaar geleden – mijn eerste hoornvliestransplantatie. Tijdens deze operatie is het hoornvlies van mijn rechteroog vervangen. Na een week stootte het hoornvlies af en werd ik meteen opgenomen op de OK. Nu ziet het er heel goed uit.

De operatie aan mijn linkeroog ging in één keer goed, het hoornvlies hechtte uitstekend. Achteraf voelde ik wel pijn. Ik kreeg onmiddellijk andere medicatie en oogdruppels. Ook kreeg ik een sneetje in mijn oogbol om de oogboldruk te verlagen. Sindsdien heb ik nooit meer een aspirientje of iets dergelijks ingenomen tegen de pijn. Het gaat nu hartstikke goed en ik hoop dat dat zo blijft.

In december heb ik weer een afspraak, maar ik hoop daarna eens in het half jaar een vervolgafspraak te hebben. Ik kom uit Delden, dat ligt in Twente, dus het is steeds een lange rit. Bij ons in de buurt is er sinds kort ook een oogkliniek, maar ik blijf toch liever hier in Rotterdam langskomen.

Bij Het Oogziekenhuis ben je een patiënt en geen nummer. Ik vind de benadering naar de patiënt toe super. Ik was een keer vergeten om mijn recept op te halen. Het werd opgestuurd en de volgende dag lag het al bij mij in de brievenbus. Iedereen in Het Oogziekenhuis heeft een eigen specialisme en dat werkt goed. Ik heb hier ook nog nooit iemand chagrijnig zien rondlopen en dat vind ik erg prettig. Het klikt hier gewoon heel goed, dus ik blijf hier komen.”

  • Dhr. A. Wiegerink, patiënt hoornvliestransplantatie 
Dhr. A. Wiegerink