Voorlichtingsbijeenkomsten Glaucoomweek 2023

  • 12 - 18 maart 2023
  • Het Oogziekenhuis Rotterdam

Tijdens de Internationale Glaucoomweek van 12 tot 18 maart 2023 wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de oogaandoening glaucoom.

De internationale  Glaucoomweek komt ieder jaar terug. In deze week wordt aandacht gevraagd voor de chronische oogaandoening glaucoom. Glaucoom kan leiden tot een blijvende vermindering van het gezichtsvermogen en zelfs tot blindheid. In de beginfase van de aandoening merkt de patiënt niets, maar er kunnen al wel zeer gevaarlijke situaties optreden, bijvoorbeeld in het verkeer. 

Het op tijd ontdekken van de ziekte glaucoom is dan ook noodzakelijk. Daarom adviseert Het Oogziekenhuis Rotterdam u, als u 45 jaar of ouder bent, uw ogen te laten controleren bij een optometrist bij u in de buurt.

Voorlichtingsbijeenkomst over glaucoom

U bent van harte welkom op één van de voorlichtingsbijeenkomsten in de middagen van dinsdag 14 maart of donderdag 16 maart. Tijdens deze bijeenkomsten vertellen onder andere een glaucoomarts, optometrist, maatschappelijk medewerkers van Visio en Oogvereniging/Glaucoombelangen u meer over Glaucoom. Op de woensdag kunt u bij ons terecht voor oogdruppelinstructies.

Wilt u meer weten over ons programma en u inschrijven voor een voorlichtingsbijeenkomst? Klik dan op de roze knop.

Glaucoomweek maart 2023 | Het Oogziekenhuis Rotterdam