En de winnaar van het OOGappeltje 2021 is....

Iris Berghout is de winnaar van het OOGappeltje 2021, een nieuwe prijs die is uitgereikt door de cliëntenraad van Het Oogziekenhuis Rotterdam. Willeke Versluis, lid van de cliëntenraad: " Met deze prijs willen we de gastvrijheid van het ziekenhuis belichten en vooral ook de medewerkers in het zonnetje zetten en ze inspireren."

Iris winnaar prijs oogappeltje

Waarom Iris?
Iris is de eerste persoon die contact heeft met de patiënt. Zij maakt het verschil door haar gastvrijheid en kennis van zaken. Ze zorgt daardoor voor minder spanning bij de patiënt. Versluis: "Wij zijn er door getroffen dat Iris zich nog echt verder wil ontwikkelen om patiënten nog beter te begrijpen en daardoor beter te kunnen helpen."

OOGappeltje
Het OOGappeltje is gemaakt door kunstenaar Corry Ammerlaan. Iris' naam schittert nu op het OOGappeltje. Het kunstwerk is te bewonderen in de KnipOOG op de 1e etage van Het Oogziekenhuis. Daar heeft het beeld een centrale plek gekregen voor het oog van medewerkers en patiënten. Naast deze eervolle vermelding kreeg Iris een oorkonde mee, een bos bloemen en een boek over gastvrijheid: ‘Als Disney de baas was in uw ziekenhuis’.

De andere genomineerden, Iris Gelissen, Judith de Graf en de medewerkers van de Verpleegafdeling, gingen uiteraard niet met lege handen naar huis. Ook zij kregen een mooie oorkonde en een bos bloemen mee.