Het Oogziekenhuis Rotterdam is als ‘good practice’ aangemerkt voor het nuchterbeleid bij kinderen

Het Oogziekenhuis Rotterdam is volgens de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) een goed voorbeeld voor andere zorginstellingen, als het gaat om het nuchterbeleid bij kinderen in de preoperatieve fase. 

Om te voorkomen dat kinderen onnodig lang nuchter zijn voor een operatie, is er op 2 oktober 2023 een inspiratiesessie georganiseerd door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). De inspiratiesessie stond in het teken van het verbeterdoel: ‘Voorkomen onnodig lang nuchter zijn van kinderen in de preoperatieve fase’. Het doel van de inspiratiesessie was om van andere zorgprofessionals te leren en elkaar te inspireren. Er waren 88 deelnemers aanwezig, waaronder zorgprofessionals en kwaliteitsmedewerkers uit 58 ziekenhuizen. 

Jaarlijks rapporteert Het Oogziekenhuis aan de IGJ over het verbeterdoel. Tijdens de inspiratiesessie hebben we een presentatie gegeven over onze aanpak van dit verbeterdoel. Onze aanpak is volgens de IGJ een goed voorbeeld voor andere zorginstellingen. Dat zien we als een mooi compliment! Lees in onderstaande ‘Rode draad’ een samenvatting van de bijeenkomst.

Rode_draad_Nuchterbeleid_bij_kinderen_in_de_preoperatieve_fase (1).pdf