Het Oogziekenhuis Rotterdam maakt plannen voor verhuizing naar terrein Erasmus MC

Het Oogziekenhuis Rotterdam is gestart met het maken van plannen voor de bouw van een nieuwe locatie voor het ziekenhuis op het terrein van het Erasmus MC. Naar deze locatie verhuizen komende jaren meerdere (zorg)organisaties die zich bezighouden met de zorg van de toekomst. Dit past goed bij het specialistische Het Oogziekenhuis.

Het Oogziekenhuis Rotterdam gaat zich de komende jaren nog meer richten op de meest ingewikkelde oogzorg en onderzoek. Daarnaast blijft het ziekenhuis ook een hoge kwaliteit basiszorg bieden. Dit brede aanbod is onder andere van belang voor de opleiding van de toekomstige oogartsen. Ook zorgt de grote patiëntengroep ervoor dat we wetenschappelijk onderzoek kunnen blijven doen om de kwaliteit van zorg steeds verder te verbeteren.

Het Oogziekenhuis Rotterdam wordt geen onderdeel van het Erasmus MC en blijft zelfstandig. Yvonne Koppelman, voorzitter raad van bestuur van Het Oogziekenhuis Rotterdam, kijkt uit naar de verkenning van de samenwerking. “Zowel Het Oogziekenhuis Rotterdam als het Erasmus MC zijn belangrijke ziekenhuizen in Rotterdam. Door te verhuizen naar het terrein van het Erasmus MC, kunnen we nog makkelijker samenwerken met het Erasmus MC en met andere organisaties op het terrein. Zo kunnen we de oogheelkundige zorg in Nederland verder ontwikkelen in het belang van de patiënt.”

Het Erasmus MC is enthousiast over de komst van Het Oogziekenhuis Rotterdam op haar terrein: “We zijn verheugd dat een specialistisch ziekenhuis als Het Oogziekenhuis Rotterdam, met een goede nationale én internationale reputatie, kiest voor een nieuwe locatie bij het Erasmus MC’, aldus Joke Boonstra, lid raad van bestuur van het Erasmus MC. De samenwerking met Het Oogziekenhuis past ook uitstekend bij onze strategie om een technisch UMC te zijn, oogheelkunde is een mooi voorbeeld van een vak waar technologie en geneeskunde elkaar ontmoeten. We kijken uit naar de gezamenlijke verkenning en uitwerking.”