Ontwikkeling en samenwerking in oogheelkundig onderzoek hoog op de agenda van Het Oogziekenhuis Rotterdam

Op vrijdag 4 oktober vond het CORR Ophthalmic Imaging Symposiumplaats in het World Trade Center (WTC) Rotterdam. Combined Ophthalmic Research Rotterdam (CORR) is een stichting die tien jaar geleden is opgericht om de samenwerking op het gebied van onderzoek tussen Het Oogziekenhuis Rotterdam en de afdeling Oogheelkunde van het Erasmus MC te bevorderen.

CORR Ophthalmic Imaging Symposium mede georganiseerd door Het Oogziekenhuis Rotterdam

Het symposium bracht 109 (inter)nationale wetenschappers en artsen van toonaangevende centra in de VS en Europa samen om de verbinding te maken tussen wat nodig is in de kliniek en wat nu al mogelijk is in laboratoria op het gebied van imaging. Naast een update over kunstmatige intelligentie en nieuwe beeldvormingstechnologieën, sprak Hans Lemij, oogarts in Het Oogziekenhuis Rotterdam, over ‘Imaging for glaucoma: Towards clinical application’.

Koen Vermeer, directeur van het Rotterdams Oogheelkundig Instituut (R.O.I.): “Het was geweldig om te zien hoe alle partijen die benodigd zijn voor het verbeteren van diagnostiek en behandeling aanwezig waren. Oogartsen, (technisch) onderzoekers en het bedrijfsleven hebben elkaar kunnen vinden en ik ben ervan overtuigd dat dit symposium de aanzet heeft gegeven tot nieuwe samenwerkingen in Nederland”.