Trots op erkenning van onze expertise
Tussen de 6-8% van de Nederlanders heeft een zeldzame aandoening. Dit zijn aandoeningen die weinig voorkomen, vaak moeilijk te herkennen zijn en meestal lastig te behandelen. Om patiënten met zeldzame aandoeningen zo goed en snel mogelijk te helpen, werken expertisecentra samen met nationale en internationale ziekenhuizen.
Goed nieuws voor patiënten
Het Oogziekenhuis was al expertisecentrum voor 8 complexe oogaandoeningen. Aanvullend daarop zijn nu erkenningen toegekend voor 2 nieuwe zeldzame aandoeningen; beide op het gebied van de oogkas (orbita). Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) maakte dit op 1 oktober jl. bekend.
De erkenningen zijn vooral goed nieuws voor onze patiënten; zij krijgen hiermee de bevestiging dat ze met hun zeldzame oogaandoening bij ons aan het juiste adres zijn. Daarnaast zijn we natuurlijk super trots en zien we dit als een bevestiging van ons unieke, topreferente profiel. De erkenning geeft onze oogartsen namelijk de ruimte om met de meest vooraanstaande collega-oogartsen in Europa praktijkervaringen uit te wisselen en meer wetenschappelijke kennis op te doen en te delen. Door de bundeling van kennis en expertise verbeteren we continu de zorg voor deze patiënten.
Yvonne Koppelman, voorzitter raad van bestuur Het Oogziekenhuis Rotterdam:
“De juiste zorg op de juiste plek, ook bij zeldzame aandoeningen. Vanuit het oogpunt van kwaliteit is dit van belang als een aandoening slechts weinig voorkomt. Daar spelen universitaire ziekenhuizen een belangrijke rol in, maar op het gebied van oogaandoeningen is Het Oogziekenhuis Rotterdam hét centrum om deze complexe oogzorg te concentreren.”
Gijsbert Hötte, oogarts Het Oogziekenhuis Rotterdam:
“De oogartsen van het Orbitacentrum van Het Oogziekenhuis Rotterdam fungeren als de spin in het web voor patiënten met zeldzame oogaandoeningen en coördineren de zorg met andere specialisten die vanuit hun vakgebied hier goed in zijn. Deze oogaandoeningen kunnen ook op andere plekken in het lichaam problemen geven. Daarom is het uiterst belangrijk om met andere specialisten goed samen te werken. Zo krijgt de patiënt de meeste expertise en dus de beste zorg.”