World Sight Day 2018

Afgelopen donderdag was het World Sight Day 2018. Deze dag werd er wereldwijd aandacht besteed aan oogzorg. Een dag om je te verplaatsen in mensen met een visuele beperking. Daarom werden er voor de medewerkers van Het Oogziekenhuis Rotterdam activiteiten georganiseerd in het restaurant en in de tuin. Deze activiteiten werden mede mogelijk gemaakt door Koninklijke Visio. De medewerkers konden eten & drinken, parcours lopen en spelletjes doen met beperkt zicht. Hieronder een impressie van de activiteiten.

Bewustwording

Bij de activiteiten rondom World Sight Day staat bewustwording centraal. Bewust worden hoe het is om een visuele beperking te hebben. Vandaag,  maandag 15 oktober, wordt die bewustwording nogmaals benadrukt met de Dag van de Witte Stok. Deze dag wordt er vooral aandacht besteed aan gebruik van hulpmiddelen in het verkeer. Stop voor de witte stok.

Koninklijke Visio

Koninklijke Visio ondersteunt mensen met een visuele beperking bij het leven van een zo zelfstandig mogelijk bestaan, samen met de mensen om hen heen. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs en wonen. Deze diensten zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Visio kijkt wat wél kan in plaats van wat níét kan.

Thema

Ieder jaar wordt er een thema gekoppeld aan World Sight Day. Dit jaar stond in het teken van goede oogzorg voor iedereen overal ter wereld. Zo kunnen er tijdig veel oogaandoeningen gesignaleerd en voorkomen worden.