Oogmeting

Met een oogmeting controleren we nauwkeurig hoe goed uw zicht is. Dit onderzoek helpt de oogarts bij het vinden van de oorzaak van uw klachten. Of bij het bepalen van de juiste behandeling. U krijgt altijd een oogmeting voordat u naar de oogarts gaat.

Wat is een oogmeting?

Een oogmeting is eigenlijk een visustest. Hierbij worden verschillende dingen gemeten. Zo kijken we hoe scherp u ziet en bepalen we uw eventuele brilsterkte. Ook testen we uw oogdruk. Deze oogmeting is niet bedoeld om een bril aan te meten, hiervoor kunt u terecht in een optiekwinkel. De resultaten van de oogmeting geven uw oogarts meer duidelijkheid over uw situatie. 

Een oogmeting in Het Oogziekenhuis Rotterdam

Een oogmeting wordt uitgevoerd door een opticien die speciaal is opgeleid voor dit onderzoek. Voor het meten van uw gezichtsscherpte kijkt u naar een scherm waar verschillende letters of cijfers op staan. Kinderen kijken naar figuurtjes in plaats van letters. U krijgt verschillende lenzen voor uw oog en moet de letters of cijfers opnoemen. Soms zal uw oogarts tijdens de afspraak de binnenkant van uw ogen beter willen bekijken. In dat geval krijgt u na het onderzoek ook pupilverwijdende oogdruppels.

Onze tips bij een oogmeting

Als u een bril draagt, neem deze dan mee. Wij meten uw bril door bij dit onderzoek. Als u contactlenzen draagt, kunt u deze gewoon inhouden. Wij meten uw ogen eerst met en dan zonder contactlenzen. U moet uw contactlenzen daarom uitdoen tijdens het tweede deel van dit onderzoek. Neemt u daarom een contactlenzendoosje en vloeistof mee. 
Door de oogdruppels ziet u enkele uren na het onderzoek wazig. Wij raden u aan iemand mee te brengen die u naar huis brengt.

Kwaliteit

41 medisch specialisten, 126.547 polikliniekbezoeken en 13.382 operaties in 2022
Patiënten geven het cijfer 8.7