Wachttijden

Het Oogziekenhuis Rotterdam werkt er elke dag aan om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. We houden u dan ook graag op de hoogte van de actuele wachttijden, elke week werken we de wachttijden bij.

Hoe snel kunt u bij ons terecht?

De actuele wachttijden per 20 februari 2020:

  • De wachttijd* voor een algemeen poliklinisch spreekuur bedraagt: 4 weken (28 dagen). Voor de specialistische spreekuren gelden over het algemeen afwijkende wachttijden dan voor het algemeen poliklinisch spreekuur. 
  • De wachttijd* voor een staarbehandeling (cataractbehandeling) onder druppelverdoving op  het dagcentrum bedraagt: 3 weken (21 dagen). Indien een andere verdovingsvorm nodig is, kunnen andere wachttijden gelden. De verdovingsvorm is afhankelijk van uw gezondheidstoestand en uw persoonlijke voorkeur.

Wachttijd

De wachttijden op deze pagina zijn een indicatie. Door onverwachte omstandigheden kan de wachttijd langer of korter zijn op het moment dat u een afspraak maakt.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.