Wachttijden

Het Oogziekenhuis Rotterdam werkt er elke dag aan om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. We houden u dan ook graag op de hoogte van de actuele wachttijden, elke week werken we de wachttijden bij.

Hoe snel kunt u bij ons terecht?

De actuele wachttijden per 7 augustus 2019:

  • De wachttijd* voor een algemeen poliklinisch spreekuur bedraagt: 5 weken (35 dagen). Voor de specialistische spreekuren gelden over het algemeen afwijkende wachttijden dan voor het algemeen poliklinisch spreekuur. 
  • De wachttijd* voor een staarbehandeling (cataractbehandeling) onder druppelverdoving op  het dagcentrum bedraagt: 5 weken (35 dagen). Indien een andere verdovingsvorm nodig is, kunnen andere wachttijden gelden. De verdovingsvorm is afhankelijk van uw gezondheidstoestand en uw persoonlijke voorkeur.

Wachttijd

De NZA heeft een richtlijn vastgesteld waarop toegangs- en wachttijden worden berekend. Het Oogziekenhuis Rotterdam berekent deze echter op een andere manier. Zo proberen wij een écht beeld te geven van de toegang- en wachttijd voor ons ziekenhuis en proberen wij voor 80% van onze patiënten binnen deze tijd een afspraak te maken.

De wachttijden op deze pagina zijn een indicatie. Door onverwachte omstandigheden kan de wachttijd langer of korter zijn op het moment dat u een afspraak maakt. Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden.

Het Oogziekenhuis Rotterdam ervaart een stijgende vraag naar oogheelkundige zorg vanuit het hele land. Helaas hebben wij te maken met minder middelen, oogartsen, ondersteunende medewerkers en ruimte waardoor wij niet altijd kunnen voldoen aan de treeknormen. 

Lees meer over treeknormen.