Verwijzen als optometrist of orthoptist

De informatie op deze pagina is voor optometristen en orthoptisten, niet voor patiënten.

Verwijzen naar Het Oogziekenhuis Rotterdam

Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft met het Optometristen Collectief Rijnmond (OCR) kwaliteits- en verwijsafspraken gemaakt, zodat patiënten met oogaandoeningen snel en goed geholpen kunnen worden.

Verwijzen via ZorgDomein

Als optometrist of orthoptist (met AGB-code) verwijst u patiënten snel en eenvoudig verwijzen via Zorgdomein. Bent u niet aangesloten op ZorgDomein, dan geeft u uw patiënt een verwijsbrief mee voor de betreffende specialist. 

Heeft u vragen of wilt u intercollegiaal overleggen over uw patiënt? Belt u dan gerust met 010-4017718*. U wordt dan door verbonden met een van onze specialisten. U kunt ook mailen naar verwijzers@oogziekenhuis.nl

*Onze telefoongesprekken worden opgenomen voor kwaliteits- en trainingsdoeleinden.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de oogheelkunde en Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Huisarts, optometrist of orthoptist

Optometristen Collectief Rijnmond (OCR)

Het Oogziekenhuis werkt met de gedachte dat zorg voor de patiënt georganiseerd moet worden dichtbij huis als het kan en in het ziekenhuis als het moet. Daarom wordt nauw samengewerkt met optometristen in de regio via het Optometristen Collectief Rijnmond (OCR). Het OCR is een samenwerkingsverband van meer dan 80 hbo-opgeleide optometristen werkzaam in de betere optiekbedrijven in de regio Rijnmond. De optometristen van het OCR hebben met elkaar en met Het Oogziekenhuis Rotterdam kwaliteits- en verwijsafspraken gemaakt, zodat klanten met oogaandoeningen snel en goed geholpen worden. Daarnaast worden regelmatig scholingsavonden georganiseerd om elkaar op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van oogheelkunde. Wilt u meer informatie over het OCR en welke optiekzaken bij het OCR zijn aangesloten kijk op: www.oogzorgspecialisten.nl. Zo weet u zeker dat uw patiënt professionele zorg krijgt. Ook bij de optometrist.

 

Lijst aangesloten optometristen