Voor de optometrist en orthoptist

(De informatie op deze pagina is voor iedereen leesbaar, maar wel speciaal bedoeld voor professionals in de gezondheidszorg)

Directe verwijzing naar Het Oogziekenhuis

Zorgverzekeraars accepteren naast een verwijzing van huisarts of medisch specialist ook een verwijzing van een optometrist of orthoptist (met AGB-code).

Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft met het Optometristen Collectief Rijnmond (OCR) kwaliteits- en verwijsafspraken gemaakt, zodat patiënten met oogaandoeningen snel en goed geholpen kunnen worden.

Telefoonnummer voor verwijzers

Voor vragen of voor het verwijzen van een patiënt kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum van Het Oogziekenhuis via het speciale telefoonnummer voor verwijzers: 010 401 77 18. Dit nummer wordt met voorrang opgenomen.

Optometristen Collectief Rijnmond

Het Optometristen Collectief Rijnmond (OCR) is een samenwerkingsverband van meer dan 80 hbo-opgeleide optometristen werkzaam in de betere optiekbedrijven in de regio Rijnmond. De optometristen van het OCR hebben met elkaar en met Het Oogziekenhuis Rotterdam kwaliteits- en verwijsafspraken gemaakt, zodat patiënten met oogaandoeningen snel en goed geholpen worden. Daarnaast worden regelmatig scholingsavonden georganiseerd om elkaar op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van oogheelkunde. Voor de doorverwezen patiënten heeft Het Oogziekenhuis Rotterdam speciale spreekuren ingericht. Dit betekent dat patiënten gegarandeerd binnen twee weken een afspraak in het ziekenhuis hebben. Wilt u meer informatie over het OCR, welke optiekzaken bij het OCR zijn aangesloten en hoe u zelf kunt aansluiten bij het OCR kijk op: www.oogzorgspecialisten.nl. 

Lijst aangesloten optometristen

Nieuwsbrief voor verwijzers (huisartsen, optometristen en orthoptisten)

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen Het Oogziekenhuis Rotterdam? Sinds kort hebben wij een nieuwsbrief voor verwijzers (huisartsen, optometristen en orthoptisten). In deze nieuwsbrief leest u onder andere meer over:

  • het onderzoek op oogheelkundig gebied dat wij uitvoeren;
  • welke medisch specialisten bij ons werkzaam zijn en;
  • wanneer scholingsavonden plaatsvinden.

De nieuwsbrief verschijnt 4 tot 6 keer per jaar. Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsbrief voor huisartsen, optometristen en orthoptisten!

Inschrijven voor nieuwsbrief huisartsen & optometristen