Afdeling Anesthesiologie

De afdeling Anesthesiologie levert zorg aan patiënten die een operatie moeten ondergaan waarbij verdoving en/of pijnbestrijding nodig is. U vindt ons op de pre-operatieve polikliniek, de operatiekamer, de verpleegafdeling en bij Acute Oogzorg.

De anesthesioloog

Een anesthesioloog (arts) richt zich op de algehele verdoving (narcose) of plaatselijke verdoving rondom een ingreep (voor, tijdens en na de operatie). Goede pijnbestrijding is hier een onderdeel van.

De anesthesiologen van Het Oogziekenhuis Rotterdam worden bij hun werkzaamheden ondersteund door anesthesiemedewerkers en verpleegkundigen. 

Onze specialisten

Verdoving voor uw operatie

Binnen Het Oogziekenhuis worden operaties uitgevoerd onder algehele verdoving (narcose) en onder plaatselijke verdoving.

De meeste oogheelkundige operaties kunnen worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Soms is algehele narcose nodig. Welke verdovingsvorm het meest geschikt is, hangt af van de patiënt en van het type ingreep. De keuze voor de verdovingsvorm bepaalt u samen met de anesthesioloog. In sommige gevallen treedt de anesthesioloog hierover in overleg met de behandelend oogarts. Lees meer over de verschillende verdovingsvormen in de folder.

Pre-operatieve Polikliniek

De zorg door de anesthesioloog begint al voor de operatie, op het pre-operatieve spreekuur. Hier wordt u gezien door een van de anesthesiologen en door een verpleegkundige. Door gerichte vragen en onderzoek vormen wij ons een beeld van uw gezondheidstoestand. Als het nodig is, dan nemen wij met uw toestemming contact op met andere specialisten (uw huisarts, cardioloog, internist, enzovoort). Daarna bepalen wij samen met u, de beste manier van verdoving voor uw situatie.

Niet iedereen hoeft vooraf naar het pre-operatieve spreekuur maar alle patiënten die een verdoving toegediend krijgen worden gebeld door een anesthesioloog.


De anesthesioloog die u op het pre-operatieve spreekuur ziet, is niet altijd dezelfde anesthesioloog als degene die u op de dag van de operatie behandelt. Alle medische gegevens, verzameld tijdens de pre-operatieve screening worden digitaal verwerkt en opgeslagen.

Uw kind wordt geopereerd

Het is voor uw kind belangrijk om goed op de opname en de operatie voorbereid te zijn. Een kind vindt een ziekenhuisopname meestal spannend. Het is daarom heel belangrijk dat u uw kind eerlijk vertelt wat er precies gaat gebeuren en antwoord geeft op al zijn/haar vragen. Uw kind wordt onder algehele verdoving (narcose) geopereerd en daarom dient uw kind nuchter te zijn (dus niet van te voren eten of drinken). In de folder kunt u hierover meer lezen. Daarnaast staat in de folder ook meer informatie over de dag van de operatie van uw kind en hoe u en uw kind zich verder kunnen voorbereiden. Ook vindt u hier ook een kleurplaat met een verhaaltje om (voor) te lezen over hoe Tammy (meisje van 5) de dag van de operatie in Het Oogziekenhuis beleeft.

Lees meer in de folder Uw kind wordt geopereerd

Verhaaltje en kleurplaat over Tammy in Het Oogziekenhuis

Kwaliteit

44 medisch specialisten, 127.072 polikliniekbezoeken en 13.080 operaties in 2023
Patiënten geven een 8.8

Nieuws

Agenda