Ervaringen ooglaserbehandeling bij Oogziekenhuis Focuskliniek

Op deze pagina vindt u een overzicht van enkele ervaringsverhalen na een ooglaserbehandeling.

Bij Oogziekenhuis Focuskliniek hebben we een groot aantal erg tevreden patiënten. Wilt u uw Oogziekenhuis Focuskliniek waarderen? Klikt u dan op de onderstaande knop.

Beoordeel Oogziekenhuis Focuskliniek

Ervaring Annemieke Bes, olympisch en Volvo Ocean Race zeilster (41 jaar)

Annemieke Bes tijdens de Volvo Ocean Race 2017-2018. Foto credit: Konrad Frost.
Annemieke Bes tijdens de Volvo Ocean Race 2017-2018. Foto credit: Konrad Frost.

"Ik vind het heerlijk dat ik nooit meer na hoef te denken over brillen en lenzen. Het maakt mijn leven zoveel makkelijker!"

Annemieke Bes is zeilster en veroverde in 2008 zilver op de Olympische Spelen. Ook nam zij deel aan de Volvo Oceanrace in 2017-2018. Door problemen met haar ogen tijdens de race raakte ze uiteindelijk in contact met Oogziekenhuis Focuskliniek. Het volledige verhaal van Annemieke waarin zij beschrijft hoe zij het gehele proces: voor, tijdens en na haar ooglaserbehandeling heeft ervaren bij Oogziekenhuis Focuskliniek in Rotterdam vindt u hier: ervaringsverhaal ooglaseren van Annemieke Bes.

Waar ik  heel erg over te spreken ben, is de precisie waarmee alles werd voorbereid. Je weet nooit hoe je lichaam precies op de behandeling reageert, maar op basis van gemiddelden werd ik erg goed ingelicht over wat ik kon verwachten en kon ik goede maatregelen treffen.

De behandeling zelf is voorbij voordat je goed en wel door hebt dat ze zijn begonnen. Ik werd goed verdoofd met oogdruppels. Ook werd er goed gecheckt of het goed rustig was rondom de kamer waar gelaserd wordt. Ze nemen al het zekere voor het onzekere en willen absoluut niet dat iets zou afleiden. Een hele fijne en professionele gedachte!

Mijn ooglaserbehandeling is nu precies een maand geleden en Ik zie over het algemeen haarscherp. Kunsttranen heb ik steeds minder nodig. Ik vind het heerlijk dat ik nooit meer na hoef te denken over brillen en lenzen. Het maakt mijn leven zoveel makkelijker!

Ervaring Erik Polderman, surfinstructeur (29 jaar)

Erik Polderman

"Als ik de zee in ga om surfles te geven, hoef ik nergens meer op te letten"

Mijn ooglaserbehandeling in mei 2009 is zeer succesvol verlopen. Je bent natuurlijk wel gespannen, maar alles gaat vanzelf en er wordt continu gevraagd of alles in orde is.

Ik werd op mijn gemak gesteld en kreeg een verdovende druppel. Mijn oogarts Annette Geerards heeft mij de procedure heel duidelijk uitgelegd voordat we van start gingen met het ooglaseren. Het was wel apart toen mijn oog schoongemaakt werd, want door de verdoving voel je dit niet.

Tijdens de behandeling koppelt de oogarts continu terug hoe het gaat. Mijn rechteroog moest 54 seconden en mijn linker 45 seconden gelaserd worden. Het was zo voorbij, voor je het weet sta je weer buiten!

Ik ben ontzettend tevreden met het resultaat. Het dragen van lenzen was voor mij onhandig tijdens het surfen. Het is heerlijk dat ik geen bril of lenzen meer hoef te dragen. Als ik nu de zee in duik en surfles geef hoef ik nergens meer op te letten. Daar geniet ik iedere dag weer van.

Ik kan het iedereen aanraden!

Ervaring Mathijs van Toor, eigenaar evenementenbedrijf (26 jaar)

Mathijs van Toor

"Autorijden zonder bril, zwemmen zonder bril of lenzen, heerlijk!"

Ik heb besloten om de ooglaserbehandeling te ondergaan, omdat ik veel last had van mijn lenzen en ik wilde al zo lang 's morgens opstaan en meteen scherp kunnen zien.

Een collega van mij raadde Oogziekenhuis Focuskliniek aan en ik heb toen een afspraak gemaakt. Al bij binnenkomst oogde het vertrouwd; vriendelijke mensen, goede service en mooi interieur.

Ik ben erg vriendelijk ontvangen en ik kon al mijn vragen stellen. Echt top! De medewerkers en artsen zijn er echt voor jou en ze raffelen het zeker niet af om snel door te kunnen.

De ooglaserbehandeling is erg fijn gegaan.  Alles is erg goed gegaan; de medewerkers leggen alles goed uit.

Ik werd erg op mijn gemak  gesteld.  Het enige wat tegen viel (maar dat leggen ze je ook super uit) is de 3 dagen na de behandeling, maar je mag altijd bellen bij vragen.

Ik ben supertevreden met de behandeling. Ik kan de 200% regel lezen,  hoe fijn is dat!

Dat had ik nooit gedacht, alleen maar kunnen hopen. Ik raad iedereen die ik er over spreek aan om zijn ogen te laten laseren.

Iedereen moet het doen het is het geld waard!

Ervaring Tom de Boer, student (23 jaar)

Tom de Boer

"De dagelijkse last van lenzen in en uit doen is verdwenen"

Na een aantal jaren lenzen te hebben gedragen, was ik het gedoe zat. Bovendien had ik wel eens last van ontstoken ogen, waardoor ik geen lenzen mocht dragen.

Tijdens een van mijn oogmetingen vroeg ik mijn opticien om advies om eventueel mijn ogen te laten laseren. Hij adviseerde mij naar de Focuskliniek te gaan. Hier heb ik voor gekozen vanwege het vertrouwen dat de opticien uitsprak over de kliniek.

Bij binnenkomst viel mij de  open sfeer op  vanwege de ruime en transparante indeling. Het ziet er modern uit, dat wekt vertrouwen bij een dergelijke ingreep.

Ik ben zeer vriendelijk ontvangen met duidelijke uitleg en alles, zowel de vooronderzoeken als de uiteindelijke behandeling, verliep zonder problemen.

Ik ben erg tevreden met het resultaat. Ik zie nu zelfs 120%! De dagelijkse last van lenzen in en uit doen is verdwenen. Ik heb geen last van mijn ogen aan het einde van de avond en ik zie scherper dan voorheen!

Ervaring Ward van der Bruggen, stuurman (26 jaar)

Ward van der Bruggen

"Het begint al met opstaan, je kunt meteen alles zien!"

Ik had al 10 jaar contactlenzen, maar op een gegeven moment accepteerden mijn ogen de lenzen niet meer. Hierdoor moest ik een bril gaan dragen. Aangezien ik stuurman ben, is het dragen van een bril voor mij niet handig.

Een paar kennissen hadden hun ogen al laten laseren bij Oogziekenhuis Focuskliniek. Alle behandelingen waren succesvol verlopen en iedereen was erg positief over de kliniek. Het sprak mij ook aan dat de Focuskliniek onderdeel is van het Oogziekenhuis Rotterdam.

Een vriend die zijn ogen had laten laseren bij de Focuskliniek moest terugkomen voor zijn controle-afspraak. Ik bracht hem weg en ik werd persoonlijk en professioneel ontvangen door de medewerkers en artsen. Ik kon meteen een Quickscan laten doen!

Toen ik voorafgaand aan de behandeling op het bed lag voelde ik een me een beetje angstig. Maar de behandeling viel ontzettend mee. Het ging super snel en was dus zo voorbij.  Het mooiste moment van het traject is na de operatie. In het begin zie je even wazig door de behandeling. Op een gegeven moment wordt het zicht steeds beter en beter. Dit geeft een ontzettend goed gevoel!

Deze laserbehandeling heeft mijn dagelijks leven erg beïnvloed. Het begint al met opstaan, je kunt meteen alles zien! In de ochtend heb ik geen gedoe meer met het schoonmaken en inzetten van de contactlenzen. Ik hoef geen bril meer uit te zoeken bij de opticien. Mijn ogen zijn aan het einde van de dag niet vermoeid meer en ik hoef geen rekening meer te houden met contactlenzen die droog worden op een zomerdag.

Ik ben heel tevreden en ik heb al veel vrienden en collega's met een bril/contactlenzen aangeraden om deze behandeling te laten uitvoeren. Kortom: ik geniet nog elke dag van het feit dat ik geen contactlenzen meer nodig heb.

Ervaring Wiet Bliemert, muzikant & docent

Wiet Bliemert

"Noem het maar vrijheid"

De reden dat ik mijn ogen heb laten behandelen was de enorme hekel die ik had aan een bril die toch nooit lekker zat; nooit recht op je neus, klemmende pootjes achter je oren. Lenzen heb ik ooit gehad; dat gedoe met water in je ogen, vooral op de vroege ochtend... brrr.

Ik ben uitstekend door de medewerkers en de arts van Oogziekenhuis Focuskliniek ontvangen. Toen bleek dat ik in aanmerking kwam voor een behandeling, ben ik huppelend naar de auto gegaan!

Ik heb geen problemen gehad met de onderzoeken en de uiteindelijke behandeling; alles viel mee en het resultaat was geweldig. De aanpak en de ervaring van het instituut gaven mij voldoende vertrouwen! Ook vind ik de inrichting en sfeer van de kliniek heel erg goed. Erg ontspannen allemaal.

Ik had geen angst voor de behandeling, ik had genoeg vertrouwen en ik  ben absoluut tevreden met het eindresultaat. Noem het maar vrijheid.

Meer informatie of afspraak maken

Wilt  u weer goed zien zonder een bril of lenzen? Veel bril- en lenzendragers laten hun ogen laseren en genieten een dag later al van een scherper zicht. Het effect van een ooglaserbehandeling is niet alleen snel, maar ook blijvend. Zwemmen, sporten of lezen kan dus gewoon weer zonder gedoe met een bril of lenzen.

Lees meer Afspraak maken