Bovenooglidcorrectie bij Aziatische mensen

Dr. Paridaens, Oculoplastisch chirurg bij Oogziekenhuis Focuskliniek, vertelt u in dit artikel meer over de ‘Aziatische bovenooglidcorrectie’.

Aziatische ooglidcorrectie
Een ‘Aziatische ooglidcorrectie’, ook wel dubbele ooglidcorrectie genoemd, is een cosmetisch chirurgische methode om de huid van het bovenste ooglid te reconstrueren en vaak ook deels te verwijderen. Hierbij wordt een vouw gemaakt daar waar deze van nature ontbreekt.

Natuurlijke uitstraling
Wij streven naar een natuurlijke uitstraling na een ooglidcorrectie. In dit geval kunnen foto’s van vroeger, zo rond de leeftijd van 20-25 jaar, een goed beeld geven van het natuurlijke aspect van de oogleden en wenkbrauwen. Zo kan voorkomen worden dat er teveel weefsel wordt verwijderd en er zo een onnatuurlijke uitstraling ontstaat.
 

voor-operatie-aziatische-bovenooglidcorrectie.jpg
Figuur 1. Voor de operatie (preoperatief)

 

na-operatie-aziatische-bovenooglidcorrectie.jpg
Figuur 2. Na de operatie (postoperatief)

 

 

Belang van ervaring en opleiding
Het is van belang dat de arts die de operatie uitvoert een speciale expertise op dit gebied heeft. Oculoplastisch chirurgen zijn oogartsen die in ooglidchirurgie gespecialiseerd zijn en de relatie tussen oog en ooglid goed begrijpen. Voor de operatie wordt een inschatting gemaakt van de verschillende aspecten van het ooglid. Tijdens deze inschatting wordt er ook gekeken naar tekenen van droge of natte ogen, om oogklachten na de ingreep te voorkomen.

Ervaring van Oogziekenhuis Focuskliniek
Oogziekenhuis Focuskliniek heeft ruime ervaring met ooglidchirurgie, ook met de Aziatische ooglidchirurgie. Dr. Paridaens, Oculoplastisch chirurg bij Oogziekenhuis Focuskliniek, heeft meer dan 35.000 oculoplastische ingrepen gedaan. Patiënten worden regelmatig naar hem verwezen uit heel Nederland maar ook daarbuiten. Het team van Oogziekenhuis Focuskliniek zorgt ervoor dat u zich op uw gemak voelt in een fijne en professionele omgeving. Wij vinden het belangrijk dat u zo min mogelijk pijn en angst ervaart en doen ons uiterste best om hiervoor te zorgen.

Duur van ingreep
De operatie zelf van beide bovenoogleden duurt ongeveer 45 minuten. Met aftekenen, uitleg en het koelen na de operatie erbij moet u rekenen op een tijdsduur  van 2 uur.

Meer informatie over Aziatische bovenooglidcorrectie
Wilt u meer informatie over de ingreep zelf? Klik dan hier om het volledige artikel van dr. Paridaens op zijn website te lezen. Heeft u na het lezen van deze artikelen behoefte aan meer informatie? Dan kan u altijd terecht bij Oogziekenhuis Focuskliniek.

Afspraak maken