Oogarts Paridaens in Napels benoemd tot President van de European Society of Ophthalmic Plastic & Reconstructive Surgery

Op 16 september 2023 heeft oogarts Dion Paridaens zijn Zweedse collega Eva Dafgard Kopp opgevolgd als President van de European Society of Ophthalmic Plastic & Reconstructive Surgery (ESOPRS). Oogarts Paridaens zal deze prestigieuze rol gedurende twee jaar invullen. Daarna zal hij een jaar Past-President zijn binnen het bestuur van ESOPRS.

ESOPRS richt zich op educatie en nascholing van gespecialiseerde oogartsen/oculoplastisch chirurgen. De vereniging telt honderden Europese leden en vele leden uit andere continenten. Er vindt jaarlijks een meerdaagse jaarvergadering plaats, waar kennisoverdracht op de voorgrond staat. De laatste jaren trok de jaarvergadering ongeveer 800 bezoekers uit de hele wereld. Ook is er gelegenheid voor jonge specialisten om een deelspecialistisch Europees examen (EBO-ESOPRS) af te leggen. Hiervoor werd door ESOPRS bestuurders - inclusief oogarts Paridaens - een boek samengesteld (ESOPRS Textbook on Oculoplastic, Lacrimal & Orbital Surgery) dat in november 2023 op de markt komt.

In de rol als President zal oogarts Paridaens ESOPRS vertegenwoordigen bij jaarcongressen van zusterverenigingen in andere continenten, zoals Amerika en Azië. Ook participeert hij bij educatieve webinars. Bijzonder is dat hij – samen met zijn Amsterdamse collega Prof Peerooz Saeed en een team van Rotterdamse collega’s – de 42nd Annual Meeting van ESOPRS in Rotterdam organiseert. Dit vindt plaats in het congrescentrum de Doelen van 12 tot 14 september 2024 (zie www.esoprs.eu).

Dion Paridaens, President ESOPRS, samen met Eva Dafgard-Kopp, Past-president tijdens de 41st Annual Meeting van ESOPRS in Napels op 16 september 2023