Conjunctivabiopt (stukje slijmvlies verwijderen)

Heeft u oogklachten doordat het slijmvlies (conjunctiva) van uw oog beschadigd is? Of moet uw slijmvlies beter onderzocht worden? Dan kan uw oogarts met u overleggen om een conjunctivabiopt te doen. Hierbij wordt met een kleine operatie een deel van het slijmvlies afgenomen.

Wat is een conjunctivabiopt? 

Tijdens de operatie haalt de oogarts wat slijmvlies uit uw oog weg. Als dit is om verder te onderzoeken in het laboratorium, is dit maar een klein stukje. Dit noemen we een diagnostisch biopt.

Tijdens het biopt kan ook het hele beschadigde deel van het slijmvlies worden weggehaald. Dit heet een therapeutisch biopt. Het slijmvlies geneest daarna vanzelf.

Een conjunctivabiopt in Het Oogziekenhuis Rotterdam

Het weghalen van een klein stukje slijmvlies doen we op onze polikliniek. Voor de operatie ligt u dan in een gemakkelijke stoel en krijgt u plaatselijk een verdoving in uw oog.  Als er iets meer weefsel wordt weggehaald, doen we dit op onze operatiekamer. 
Hierna mag u direct weer naar huis, maar alleen onder begeleiding. Uw verdoving werkt nog na en u ziet nog niet goed met het oog. Is er niemand die u na de operatie naar huis kan brengen? Dan kunt u gebruikmaken van onze begeleidersservice

Afspraak maken of verwijzen

Heeft u een verwijsbrief van uw huisarts (of in sommige gevallen van de optometrist)? Dan kunt u een afspraak maken bij Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Bent u al in behandeling bij een oogarts in een ander ziekenhuis? Dan kan uw oogarts als dat nodig is een verwijzing regelen naar ons ziekenhuis.

Afspraak maken Verwijzen

Kwaliteit

4 gespecialiseerde oogartsen, 18.679 polikliniekbezoeken en 636 cornea-operaties in 2022
Patiënten geven het cijfer 8.8

Veelgestelde vragen

Wat is een hoornvlies (cornea)?

Op de pagina hoornvlies vindt u informatie over wat het hoornvlies is en de werking van het hoornvlies.

Nieuws

Agenda