Verwijzen als oogarts

De informatie op deze pagina is voor oogartsen, niet voor patiënten.

Verwijzen naar Het Oogziekenhuis

Voor verwijzen, vragen of intercollegiaal overleg belt u met de verwijzerslijn 010-4017718*. U wordt dan doorverbonden met een van onze specialisten. U kunt ook mailen naar verwijzers@oogziekenhuis.nl

*Onze telefoongesprekken worden opgenomen voor kwaliteits- en trainingsdoeleinden.
 

Tertiaire verwijzing

U bent oogarts of een andere medisch specialist. Op uw initiatief verwijst u uw patiënt naar Het Oogziekenhuis Rotterdam voor verdere diagnostiek en behandeling. In de verwijzing geeft u duidelijk aan dat het om een tertiaire verwijzing gaat. Uw patiënt blijft na een consult bij ons onder behandeling in Het Oogziekenhuis, totdat de behandelend oogarts van Het Oogziekenhuis de behandeling beëindigt of de patiënt actief terug verwijst.

Second opinion

Het aanvragen van een second opinion gebeurt altijd op initiatief van de patiënt. De volgende voorwaarden zijn van toepassing:

  • U verstrekt een verwijsbrief waarin duidelijk vermeld staat dat het een second opinion betreft. U verstrekt hierbij een compleet medisch dossier van uw patiënt.
  • Uw patiënt woont binnen de zorgregio met postcode 2650 tot en met 2665 en 2900 tot en met 3299. Patiënten die buiten de zorgregio wonen, dienen een verwijzing te hebben van de medisch specialist.
  • Uw patiënt keert met de second opinion terug naar u als oorspronkelijke behandelaar; u houdt de regie over de behandeling.

Wij vragen u om bij een second opinion de verwijzing, samen met het dossier, beveiligd te e-mailen naar info@oogziekenhuis.nl of op te sturen naar Postbus 70030, 3000 LM Rotterdam t.a.v. KlantContactCentrum.

Acute Oogzorg

Ook een bezoek aan de afdeling Acute Oogzorg gaat op afspraak. Als oogarts maakt u deze afspraak voor uw patiënt maken via de verwijzerslijn: 010 401 77 18. 

Acute VR-zorg

Een patiënt die acuut zorg op het gebied van Vitreoretinale Chirurgie nodig heeft, kan direct bij ons terecht met een spoedverwijzing en indien nodig ook direct geopereerd worden. U belt hiervoor van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 uur - 16.30 uur naar 010 402 34 77. Belt u voor de overige dagen/tijden met de verwijzerslijn: 010 401 77 18.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de oogheelkunde en Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Oogarts of een andere medisch specialist