Voor de oogarts en overige medisch specialist

(De informatie op deze pagina is voor iedereen leesbaar, maar wel speciaal bedoeld voor professionals in de gezondheidszorg)

Telefoonnummer voor verwijzers

Voor vragen, overleg of voor het verwijzen van een patiënt kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum van Het Oogziekenhuis via het speciale telefoonnummer voor verwijzers: 010 401 77 18. Dit nummer wordt met voorrang opgenomen.

Verwijzen naar de Acute Oogzorg

Ook voor een bezoek aan de afdeling Acute Oogzorg dient uw patiënt een afspraak te maken. Als oogarts kunt u deze afspraak voor uw patiënt maken via telefoonnummer 010 401 77 27. Indien uw patiënt  al een verwijsbrief heeft, kan hij/zij ook zelf een afspraak maken via hetzelfde nummer. Bij het maken van een afspraak krijgt uw patiënt een indicatietijd. Hiermee streven wij de wachttijden op de afdeling Acute Oogzorg te reduceren.

Leest u hier voor meer informatie over de afdeling Acute Oogzorg van Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Acute VR-zorg

Een patiënt met een acuut probleem op het gebied van Vitreoretinale Chirurgie kan dezelfde dag bij ons terecht en indien nodig ook direct geopereerd worden. Ook in het weekend. Voor een spoedverwijzing kunt u van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 uur - 16.30 uur bellen naar 010 402 34 77. Belt u voor de overige dagen/tijden met het normale telefoonnummer voor verwijzers van het Klantcontactcentrum, telefoon: 010 401 77 18.

Wetenschappelijk onderzoek

De onderzoekers van het Rotterdams Oogheelkundig Instituut (R.O.I.) starten regelmatig nieuwe studies op om oogaandoeningen beter te begrijpen en te kunnen behandelen. Het onderzoeksinstituut beschikt over speciale onderzoeksapparatuur en heeft onschatbare kennis van oogheelkundig onderzoek. Hierdoor wordt het onderzoeksteam ook vaak door partners van buitenaf gevraagd om onderzoek uit te voeren op verschillende gebieden. Van medische retina tot glaucoom, kinderoogheelkunde of bijvoorbeeld staar. Over alle onderzoeken van het onderzoeksinstituut wordt regelmatig gepubliceerd in verschillende vakbladen en wetenschappelijke uitgaves.

Overzicht wetenschappelijke publicaties (Engelstalig)
Overzicht lopende onderzoeken (Nederlandstalig)

Nieuwsbrief voor oogartsen & overige medisch specialisten

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen Het Oogziekenhuis Rotterdam? Sinds kort hebben wij een nieuwsbrief voor oogartsen en andere medisch specialisten. In deze nieuwsbrief leest u onder andere meer over:

  • het onderzoek op oogheelkundig gebied dat wij uitvoeren;
  • welke medisch specialisten bij ons werkzaam zijn en;
  • telefonische bereikbaarheid, verwijsmogelijkheden en toegangstijden;
  • wanneer refereeravonden voor u als oogarts/ overig medisch specialist plaatsvinden.

De nieuwsbrief verschijnt 4 tot 6 keer per jaar. Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsbrief voor oogartsen en overige medisch specialisten.

Inschrijven voor nieuwsbrief oogartsen & overige medisch specialisten