Voorbereiding op uw bezoek

Naast de oogartsen, de verpleegkundigen en andere medewerkers in Het Oogziekenhuis, speelt u als patiënt zelf ook een belangrijke rol bij uw behandeling. Het Oogziekenhuis Rotterdam vraagt daarom ook om zo goed mogelijke betrokkenheid van u. Bereid u goed voor op uw bezoek aan het ziekenhuis, zodat u uw behandeling op een positieve manier ervaart.

Wat neemt u mee?

Om goed voorbereid naar uw afspraak te komen, neemt u een aantal dingen mee. Sommige zijn zo belangrijk, dat de afspraak niet door kan gaan als u deze niet bij u heeft. Leest u deze informatie goed door.

Begin een goed gesprek en stel vragen!

Heeft u binnenkort een afspraak bij Het Oogziekenhuis Rotterdam?

Door vragen te stellen, begrijpt u beter wat de mogelijkheden zijn van een onderzoek of behandeling. Zo kunt u samen met uw zorgverlener beter beslissen wat voor u de beste keuze is. Goede zorg begint namelijk met een goed gesprek tussen u en de zorgverlener.

Leest u hier hoe u zich het beste kunt voorbereiden en welke vragen u hierbij helpen.

Praktische informatie over uw opname op de Verpleegafdeling

Als u opgenomen wordt op de Verpleegafdeling, kan dit een dagopname of een klinische opname zijn.
Een dagopname betekent dat u op de dag van de operatie weer naar huis mag. Een klinische opname betekent dat u één of meerdere nachten in Het Oogziekenhuis blijft. Bereidt u zich goed voor op de opname. Uitgebreide informatie kunt u lezen op op de centrumpagina van de Verpleegafdeling.

Uw veiligheid

Uw veiligheid als patiënt nemen we serieus. We zorgen ervoor dat u steeds goed beschermd bent. Soms merkt u dit. Bijvoorbeeld door onze regels om resistente bacteriën niet te laten verspreiden. Of door onze regels rondom uw rechten en plichten tijdens de behandeling. En aan onze extra aandacht voor de kwetsbaarheid onze oudere patiënten. Soms merkt u juist niets. Bijvoorbeeld als we bij een situatie waar bijna een ernstige fout werd gemaakt een onderzoek instellen en onze aanpak direct verbeteren. Hoe dan ook, voor en achter de schermen werken we voortdurend aan veilige zorg. Nog een teken van de kwaliteit van Het Oogziekenhuis.

Lees hier meer informatie over veiligheid in Het Oogziekenhuis.

Naar Het Oogziekenhuis met kinderen

Komt u samen met uw kind naar Het Oogziekenhuis? Neem dan alvast een kijkje op de pagina van het KinderOOGcentrum. Daar is onder andere informatie te vinden over onze ‘Naar Het Oogziekenhuis’-app. Deze app is speciaal ontwikkeld voor kinderen om ze zo helemaal voor te bereiden op hun bezoekje aan de oogdokter. Neem ook alvast een kijkje op de afdeling zelf.

Naar Het Oogziekenhuis app