Vrijwilliger in Het Oogziekenhuis Rotterdam

De vrijwilligers die gastheer of gastvrouw zijn voor onze patiënten, zijn voor Het Oogziekenhuis Rotterdam onmisbaar. En onze vrijwilligers zijn weer blij met de voldoening die vrijwilligerswerk hun geeft. Vrijwilligers van Het Oogziekenhuis zijn aangesloten bij de Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV). Hieronder leest u meer over de UVV, onze vrijwilligers en over vrijwilligerswerk in Het Oogziekenhuis.

De Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV)

De Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV) is een vrijwilligersorganisatie in Rotterdam. UVV zet jaarlijks een groot aantal vrijwilligers in bij zorg- en welzijnsinstellingen en bij mensen thuis. UVV werft, begeleidt en traint vrijwilligers. Meer informatie vindt u op de website van de UVV.

Onze vrijwilligers over hun werk

Vrijwilligers in Het Oogziekenhuis ontvangen vaak complimentjes en zien dat mensen echt heel dankbaar zijn voor het werk dat zij doen. Je hoort dan “Hartelijk dank hoor! Ik hoop dat ik u de volgende week weer zie.” Vrijwilligster Arlien: “Je bouwt toch een bepaalde band op met de mensen die je helpt. Is alles goed gegaan? Nu weer lekker naar huis!”

Vrijwilligster Arlien

Vrijwilligers van Het Oogziekenhuis geven aan dat vrijwilligerswerk helpt om sociale contacten te onderhouden en dat zij op deze manier onder de mensen blijven. “Als je met pensioen gaat kun je thuis gaan zitten, maar je kunt ook iets voor een ander doen. En ik ben nog gezond, dus dan doe ik het graag,” aldus vrijwilligster Rian.

Vrijwilligster Rian

Voldoening

Iedere vrijwilliger heeft een eigen verhaal. Maar waar onze vrijwilligers het in ieder geval allemaal over eens zijn, is dat het helpen van mensen veel voldoening geeft. “Mensen komen terecht in een onbekende situatie en zijn vaak zenuwachtig. Om hen dan te kunnen begeleiden en gerust te stellen voelt goed,” aldus vrijwilliger Rob. Hij komt ook regelmatig zelf als patiënt in Het Oogziekenhuis.  Lees het uitgebreide verhaal van Rob hier.

Vrijwilliger Rob

Twijfelt u nog om vrijwilliger te worden? De nummer 1 tip van de vrijwilligers van Het Oogziekenhuis: “Ervaar het! Loop een dagje mee en kijk of het wat voor je is. Je moet het tenslotte wel echt leuk vinden om te doen. Het geeft je veel voldoening en je verveelt je niet. Je bent onder de mensen en behoudt op deze manier je sociale contacten.”

Vrijwilligster Parmila

Meer informatie over vrijwilligerswerk in Het Oogziekenhuis

Werktijden:

• woensdag- en vrijdagmiddag van 12.15 - 16.15 uur;
  • liever 1 dan 2 middagen in de week aan de slag? Dan bespreken we dit samen.

Het Oogziekenhuis verwacht van vrijwilligers dat ze:

• enthousiast en betrokken zijn;
  • verantwoordelijkheidsgevoel hebben;
  • flexibel zijn in de verschillende werkzaamheden;
  • zorgvuldig en oplettend zijn;
  • de Nederlandse taal goed beheersen;
  • representatief zijn;
  • deelnemen aan het werkoverleg;
  • een servicegerichte instelling hebben;
  • begrijpen dat ‘vrijwillig’ niet ‘vrijblijvend’ betekent.

Het Oogziekenhuis biedt vrijwilligers:

• een prettige werkomgeving;
  • een inwerkperiode en begeleiding bij de werkzaamheden;
  • een kerstgeschenk;
  • een reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer;
  • een WA- en ongevallenverzekering.

Lijkt het u leuk om bij ons als vrijwilliger aan de slag te gaan? Of loopt u graag een dagje mee om te kijken of het iets voor u is? Kijk u dan op de website van de UVV.