Havenpolikliniek


Het Havenziekenhuis is met ingang van 17 november omgevormd tot een poliklinisch centrum waarin vijf ziekenhuizen, waaronder Het Oogziekenhuis Rotterdam samenwerken. De afdeling oogheelkunde van het Havenziekenhuis wordt na de overname “Het Oogziekenhuis Rotterdam, locatie Havenpolikliniek” genoemd en valt onder de verantwoordelijkheid van Het Oogziekenhuis Rotterdam. 

Samenwerking

De samenwerking met Het Oogziekenhuis Rotterdam in het Havenziekenhuis bestaat al sinds eind vorige eeuw. Voor u als patiënt van de afdeling oogheelkunde van het Havenziekenhuis verandert er voorlopig niets. Dezelfde oogartsen en ondersteunende medewerkers blijven werkzaam in de Havenpolikliniek. De locatie en de zo kleinschalige persoonlijke omgeving blijven ook hetzelfde. Wanneer aanvullend onderzoek, verdere behandeling of een operatie noodzakelijk is wordt u, net zoals nu, doorverwezen naar de locatie Schiedamse Vest van Het Oogziekenhuis Rotterdam. Uw oogarts van de Havenpolikliniek gaat u hier in principe ook behandelen maar het kan ook zijn dat u dan één van de andere oogartsen van Het Oogziekenhuis Rotterdam ziet. Kijk hier voor een overzicht van de oogartsen. 

Afspraak maken

Geplande afspraken bij de Havenpolikliniek blijven gewoon staan zoals gepland. Voor het telefonisch maken, wijzigen of annuleren van een afspraak kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum van Het Oogziekenhuis Rotterdam. Op de pagina “Uw afspraak” vindt u hoe en wanneer het Klantcontactcentrum te bereiken is.

Voor nieuwe patiënten geldt dat u alleen met een verwijsbrief van uw huisarts of specialist een afspraak kunt maken. Lees hier wat u mee moet nemen naar uw polikliniekbezoek.

De spreekuren van Het Oogziekenhuis Rotterdam, locatie Havenpolikliniek zijn:
maandag van 13.30 – 17.00 uur
woensdag t/m vrijdag van 8.30 – 12.00 uur

Inschrijven

U blijft onder behandeling bij dezelfde zorgverleners, maar niet bij hetzelfde ziekenhuis. Daarom hebben wij uw toestemming nodig voor de overdracht van uw behandeling en medische gegevens van het Havenziekenhuis naar Het Oogziekenhuis Rotterdam. Bij uw eerstvolgende afspraak bij de Havenpolikliniek vraagt de arts of polikliniekmedewerker uw toestemming en ondertekent u een formulier. U laat zich dan ook opnieuw inschrijven bij Het Oogziekenhuis. Kijk op de pagina “Wat neemt u mee” voor meer informatie over wat u mee moet nemen bij uw eerste bezoek.


Uw patiëntendossier

Als u niet wilt dat uw arts nog toegang heeft tot uw patiëntendossier, dan verzoeken wij u via dit bezwaarformulier aan ons te melden. (U kunt voor 17 december uw brief sturen naar het Havenziekenhuis, postbus 70031, 3000 LN Rotterdam t.a.v. Zorgadministratie of mailen naar informatie@havenziekenhuis.nl). Als u bezwaar maakt wordt uw patiëntendossier door het Havenziekenhuis niet overgedragen aan Het Oogziekenhuis Rotterdam. Het Oogziekenhuis heeft daardoor geen inzage in uw dossier bij de Havenpolikliniek.

Wanneer u geen bezwaar aan heeft aangetekend tegen inzage in uw medische gegevens zullen deze worden overgeheveld naar het systeem van Het Oogziekenhuis. Alleen uw behandelend arts en de zorgverleners die bij uw onderzoek of behandeling zijn betrokken, krijgen inzage in uw medisch dossier. Meer algemene informatie over uw patiëntendossier bij Het Oogziekenhuis kunt u vinden op de pagina “Uw patiëntendossier


Bereikbaarheid Het Oogziekenhuis Rotterdam

Het Oogziekenhuis Rotterdam (Schiedamse Vest 180 en 160)  is prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Komt u met de auto dan kunt u gebruik maken van onze parkeerservice. Kijk voor meer informatie op “Route en parkeren


Bereikbaarheid locatie Havenpolikliniek (Buitenhaven)

De polikliniek oogheelkunde bevindt zich op de locatie Buitenhaven (Haringvliet 72) van de Havenpolikliniek. Kijk hier voor meer informatie over de bereikbaarheid van de Havenpolikliniek.


Meer info

Kijk hier voor meestgestelde vragen over de zorg in de Havenpolikliniek.

Indien u nog andere vragen heeft, kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum van Het Oogziekenhuis. Zij zijn telefonisch bereikbaar op nummer 010-401 76 66 op werkdagen tussen 08.15 uur en 16.30 uur.


Sluit de voorlees functie

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen