Dana Kamsteeg - Koerts

Functie
optometrist
Specialisatie

Over optometrist Dana Kamsteeg - Koerts

Op het vwo wist ik dat ik graag een medische studie wilde volgen, het was echter heel lastig om een keuze te maken. Op een gegeven moment kwam er een flyer voorbij over de studie optometrie die meerdere aspecten met elkaar verbindt: medisch, technisch, sociaal. Vanaf de start van de studie wist ik dat ik de goede studiekeuze had gemaakt. Na mijn afstuderen ben ik naast een fulltime baan in een oogheelkundige kliniek, ook nog één dag in de week blijven werken in een optiekzaak. Echter kwam ik er al snel achter dat mijn voorkeur gaat naar het draaien van spreekuren: luisteren naar de klacht, onderzoek doen om tot een (differentiaal) diagnose te komen en vervolgens het behandelplan bespreken met de patiënt.

In 2013 kreeg ik de kans om in Het Oogziekenhuis Rotterdam te komen werken, alwaar ik door het specialistische karakter van het ziekenhuis, nog meer kon leren over diverse oogheelkundige ziektebeelden. Doordat we als optometrist in de basis zijn opgeleid om een oog van voor naar achter te onderzoeken, is de specialistische kennis een verrijking om op de gespecialiseerde spreekuren ook nog uitgebreider een ziektebeeld te kunnen herkennen.

In januari 2021 startte ik samen met mijn collega's in het Optometristencentrum, waar wij de patiënten met een stabiel beeld op de vlakken glaucoom en vitreoretinale chirurgie opvolgen. Doordat wij naast elkaar spreekuur draaien, kunnen we snel met elkaar overleggen, maar ook de lijn naar de huisarts en oogarts is heel kort. Ik vind dit een mooie uitdaging naast de bestaande spreekuren in Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Aandachtsgebieden

 • glaucoom;
 • vitreoretinale aandoeningen.

Biografie

2013 - hedenWerkzaam als optometrist bij Het Oogziekenhuis Rotterdam
2003 - 2013Optometrist bij Oogheelkunde Rijswijk
2003 - 2006Optometrist bij Ergra Optiekspecialisten
1999 - 2002assistent-optometrist bij Het Huis Opticiëns
1998 – 2003hbo-opleiding optometrie, Hogeschool Utrecht


KP-nummer: 29908174887 (lees meer)

Publicaties

 • 2011 Vakblad Visus van de Optometristenvereniging Nederland
  Casus Laserpointers: vermaak of verboden?
 • 2014 Vakblad Visus van de Optometristenvereniging Nederland
  Herbehandeling van resterende myopie na PRK door middel van LASIK

Nevenfuncties

 • lid van de ledenraad van de Optometristenvereniging Nederland;
 • lid van de Commissie Beroepsbelangen van de Optometristenvereniging Nederland;
 • begeleiding TOA's in opleiding.